Organski toranj u Denveru

MAD architects otkriva dizajn svoje ‘One river north’ u Denveru, Colorado , svog prvog projekta za iznajmljivanje stambenih objekata u Sjevernoj Americi. Revolucionarni toranj ima za cilj da redefinira urbani život i nalazi se u živopisnoj sjevernoj četvrti Denvera (RINO). One river north na sjeveru zamagljuje granicu između izgrađenog i prirodnog okruženja, crpeći iz bogatog pejzaža Kolorada kako bi odjeknula iskustvo penjanja po planinskom terenu.

 

designboom.com

 

Zgrada od 16 spratova će uključivati ​​187 rezidencija za iznajmljivanje i imaće 13.352 kvadratna metra otvorenog okruženja, uključujući vodene elemente i uređenu stazu koja prolazi kroz četiri sprata. Osim toga, krovna terasa od 6.813 kvadratnih stopa, sa bazenom, spa i vrtom uokvirenim dalekim stjenovitim pogledom na planinu, neprimjetno će spojiti prirodnu ljepotu kuće s krajolikom iza njega. One river north sjeverno će uključivati ​​7.995 kvadratnih metara maloprodajnog prostora u prizemlju.

Kevin Ratner, suosnivač Max collaborative komentariše: ‘ One river north je model kako bismo trebali živjeti, okružujući se u prirodnom okruženju, unoseći prirodu u naše domove i stvarajući autentična, biofilska iskustva u kombinaciji s modernim udobnostima i pogodnostima .

‘Dizajn ludih arhitekata inspiriran prirodom bio je pod uticajem legendarnih reljefa Kolorada i spaja prirodu i arhitekturu kako bi inspirirao dobro izbalansiran život. Njegova staklena fasada je isto tako rebrasta sa lamelama koje regulišu sunčevu svjetlost i ublažavaju njeno vizuelno prisustvo, oblikujući spokojno sklonište na nebu .’

 

designboom.com

 

Ma Yansong, osnivač i glavni partner MAD-a nastavlja: ‘ ako moderne gradove smatramo pejzažima koje je stvorio čovjek, moramo dizajnirati kanjone, šume, potoke i vodopade, pretvarajući betonske šume u drugu prirodu .’

 

designboom.com

 

designboom.com

 

designboom.com