Ovako izgledaju zastarjele kuhinje nakon renoviranja

Budući da je kuhinja prostorija u kojoj vjerojatno provodite najviše vremena, važno je da ona bude svijetla i ugodna.

U nastavku vam donosimo 13 primjera renoviranja kuhinje koja pokazuju veliku razliku koju mogu napraviti neke promjene:

1. Ova zastarjela kuhinja pretvorena je u svjetliji prostor promjenom rasvjete, novim kuhinjskim aparatima i postavljanjem kuhinjskog ostrva.

kuhinja 1

2. Mali, tamni i prazni kutak u stanu pretvoren je u kuhinju sa svijetlosivim ormarićima i bijelim pločicama.

kuhinja 2

3. Dosadna kuhinja i dnevna soba su sada moderna kuhinja i trpezarija. Crna i bijela boja definišu kuhinju dok zidne drvene ploče označavaju prostor trpezarije.

kuhinja 3

4. Drveni ormarići i plave pločice u zastarjeloj kuhinji zamijenjeni su za savremene bijele ormariće, betonske radne površine, industrijske lampe i šarene pločice.

kuhinja 4

5. Nekada mračna, neupadljiva kuhinja dobila je nove drvene ormariće te kuhinjske aparate i radne površine od nerđajućeg čelika.

kuhinja 5

6. Zamjenom ormarića od tamnog drveta za bijele i postavljanjem kuhinjskog ostrva, ova kuhinja je postala moderno mjesto za okupljanje porodice.

kuhinja 6

7. Dodavanjem prozora i promjenom rasporeda u kuhinji, skučena i tamna kuhinja doživjela je pravu transformaciju.

kuhinja 7

8. Drveni podovi, novi ormarići, radne ploče i malo drugačiji raspored ovoj su neuglednoj kuhinji dali potrebno osvježenje.

kuhinja 8

9. Kuhinja sa tapetama preko ormarića i vrlo malo skladišnog prostora, nakon renoviranja je svijetla, sofisticirana prostorija puna prostora za skladištenje.

kuhinja 9

10. Ružičasti ormarići, zastarjeli šporet i podne pločice su zamijenjeni novim aparatima, svijetlim bijelim ormarićima, dugim ostrvom sa barskim stolicama i drvenim podom što je ovu kuhinju učinilo neprepoznatljivom.

kuhinja 10

11. Iako je veličina ostala ista, novi raspored, ormarići i pločice dali su ovoj maloj kuhinji savremeni izgled.

kuhinja 11

12. Kuhinjsko ostrvo i radne površine od nerđajućeg čelika, bijeli ormarići, veliki prozor, savremeni aparati i povišen plafon pretvorili su ovu kuhinju u funkcionalni prostor.

kuhinja 12

13. Drveni ormarići su zamijenjeni čistim bijelim sa ugrađenim aparatima a na jedan zid postavljena su klizna staklena vrata kako bi ova kuhinja bila svjetlija, modernija i mnogo ugodnija.

kuhinja 13

contemporist.com