Od neobičnih dekoracija do sofisticiranih ukrasa: Osam savjeta za ukrašavanje prazničnog stola

Najljepše doba u godini nam polako stiže. Uveliko su već počela razmišljanja kako ukrasiti kuću prazničnim dekoracijama, kako okititi jelku i kako dekorisati praznični sto…

Ukoliko želite da zadivite goste savršenim izgledom i zanimljivim dekoracijama, donosimo vam nekoliko odličnih ideja za ukrašavanje prazničnog stola.

Od neobičnih dekoracija do sofisticiranih ukrasa, odaberite nešto što će se najbolje uklopiti u vaš interijer. Pronađite inspiraciju i uživajte u praznicima!

1. Romantični sto

Želite li pomalo vintage izgled svog stola, ukrasite ga prugastim salvetama, zlatnim trakama i ukrasnim granjem. Ova je ideja vrlo jednostavna i idealne je za sve koji su u stisci s vremenom.

2. Zlatni detalji

Kada je riječ o dekorisanju, zlatni detalji su gotovo neizbježan dio svakog prazničnog stola, a ako vam se sviđa takav stil, neka zlatna prevladava na vašem stolu. Nabavite zlatne trakice, salvete, kugle i dajte mašti na volju. Takođe, za dodatni ugođaj možete sto posipati i zlatnim šljokicama.

3. Jednostavne dekoracije inspirisane prirodom

Ako ste više skloni prirodnom izgledu i rustikalnom stilu, ova će vam se ideja itekako dopasti. Zelene grančice, šišarka i salvete u zelenoj boji biti će vam sasvim dovoljne.

4. Drvene dekoracije

Želite li da vaš sto izgleda jedinstveno, inspirišite se prirodom. Izađite van i dobro promotrite koji bi vam sve prirodni detalji mogli poslužiti kao dekoracija za vaš praznični sto. Pustite mašti na volju.

5. Svečani snop

Za dekoraciju tanjira možete napraviti simpatičan svečani snop sa salvetom. Dodajte mini šišarke, bobice i božićne ukrase prema želji, te sve zajedno povežite u snop (kao na fotografiji). Ovo će slatko iznenađenje zasigurno ugodno iznenaditi vaše goste.

6. Plavi detalji

Kombinacija zemljanih tonova s detaljima u dubokoj plavoj boji stvorit će topli ugođaj i praznični ugođaj koji je idealan za dekoraciju stola.

7. Klasika

Ako ste više tradicionalni tip koji voli klasiku, onda su crveni detalji neizostavni dio prazničnih dekoracija. Kad je riječ o dekorisanju stola, odaberite crvene salvete ili bijele salvete koje ćete ukrasiti božićnim ukrasima, tanjiri neka budu što jednostavniji i u bijeloj boji.

8. Svjetlucavi detalji

Volite li šljokice, nemojte ih zaobići niti prilikom dekorisanja stola. Idealno će se uklopiti na prazničnu trpezu i dati joj poseban božićni ugođaj, te dozu glamura.

(zena.rtl)