Obični komad drveta za jedinstven komad namještaja

stolic-od-panja

S vremena na vrijeme nađemo ideju ili projekat koji je toliko jednostavan da nas upravo zbog te svoje jednostavnosti toliko oduševi da ga moramo podijeliti s vama.

Realno, na Ikein kafe stolić u nekom dnevnom boravku vjerovatno niko neće obratiti pažnju, ali stolić od običnog, prostog komada drveta primjetiće svi. Ukoliko niste skloni projektima “uradi sam” vjerovatno ćete u mislima odmah odbaciti ovu ideju čak iako vam se sviđa, ali zapravo ovo je vrlo lako napraviti.

panj-kao-stolic

Samo u osnovi treba da pronađete lijep komad. Ovo je težak dio. Ako možete naći jedan panj negdje u šumi, na primjer, to je odlično. Ako ne, moraćete da ga kupite (firme za preradu drveta će sigurno imati nešto za vas, kao i stolarske radionice ili neki majstor-poznanik).

Kada ga isiječete na veličinu koja vam je potrebna, uklonite koru i ošmirglajte površinu. Onda ga možete obojiti. Možete mu dodati noge, kao na slici ispod, ili čak i točkiće kako bi imali stolić koji možete lako pomjerati.

drveni-stolic

Najbolja stvar u vezi sa stolom ili stolicom od običnog komada drveta je to što je ovaj komad tako pun karaktera da izgleda sjajno u svakom prostoru, čak i u elegantnom i profinjenom enterijeru i što je najvažnije u svakom prostoru biće simbol života u skladu s prirodom.

jednostavan-stolic-od-drveta