Kombinacija prirodnih materijala u enterijeru

Prirodni materijali poput drveta i kamena savršeno se spajaju u modernom domu.

Kuće možda postaju sve modernije i integrisanije u tehnologiju, ali popularnost prirodnih materijala u dizajnu enterijera traje. Čak i kada se odlučite za najmoderniji mogući izgled doma, prirodni kamen i elementi od drveta ostaju suštinski dio dizajna kuće. Dio ovoga je nesumnjivo zato što je prirodne elemente tako lako kombinovati na jedinstven i zanimljiv način. Iako je prirodni kamen lijep sam po sebi, on se odlično slaže sa drvetom a sve u cilju stvaranja udobnog i komfornog enterijera.

 

home-designing

 

home-designing

 

Samo zato što prirodni kamen možete pronaći praktično bilo gdje, ne znači da ga morate koristiti svuda u domu. Ako već imate drveni pod koji volite, ne morate ga zameniti prirodnim kamenom. Umjesto toga, dopunite ga – možda tako što ćete staviti kvarcit na akcentni zid ili dodati zidnu oblogu od oniksa.

Isto tako, drvo i kamen se savršeno mješaju u kuhinji. Iako su minimalistički beli i crni ormari u trendu, mnogi vlasnici kuća i dalje preferiraju izgled mekših, prirodnijih drvenih ormara u svim nijansama i bojama. Granitne ploče su savršena alternativa, bilo da odaberete sličnu nijansu ili neku kontrastnu boju za vizuelni interes. U svakom slučaju, rezultat će biti kohezivna i prijatna kuhinja.
Čak i uparivanje drveta i kamena zajedno (u okviru jednog istog elementa dizajna) je postalo trend u posljednje vreme. Primjera radi, kuhinjska ostrva koja kombinuju prirodni kamen i drvo spajaju najbolje od prirodnog svijeta u jedinstvenoj radnoj površini koja je neočekivano ljupka. Mješanje i usklađivanje prirodnih elemenata takođe čini vaš dom zaista jedinstvenim.

 

home-designing

 

home-designing

 

Za razliku od standardnih proizvoda koji se mogu naći u prodaji, svaka ručno rađena ploča od mermera, granita ili drugog prirodnog kamena je prepoznatljiva, kao i svaka drvena ploča. Sa prirodnim elementima kao centralnom tačkom vaše kuhinje, kupatila i drugih životnih prostora osiguraćete da vaš dom u svakom momentu izgleda posebno i unikatno.

Širok spektar boja, dezena i oblika održava kombinaciju drveta i kamena zauvek svežom. Od sunčanih kvarcnih ploča, preko nijansi plavog kvarcita koje podsećaju na more, pa sve do klasičnih bijelih, crnih i smeđih, mogućnosti su zaista beskrajne. Kada se kombinuje sa prirodnim drvetom, rezultat može biti savremen ili klasičan, hladan ili topao – šta god najbolje čini da se vaša kuća osjeća toplo i udobno.