Bezvremenski prirodni kamen i raskošno drvo

Dizajnirana za potrebe petočlane porodice, ova kuća balansira sofisticirani stil života orijentisan na zabavu sa potrebama rastuće, aktivne porodice. Tlocrt i namještaj su strateški birani kako bi se postigla različita interesovanja unutar ograničenog prostora, dodajući prilagođene elemente u cjelini i otključavajući potencijal zaista modernog doma.

Javne površine kuće su usidrene sa dva životna prostora koja okružuju centralno dvorište – jedan formalni, a jedan porodično orijentisan. Svečana dnevna soba je pogodna za zabavu: u njoj se nalazi bar obložen orahom, veliki tepih od kašmira nežno zlatno-ružičaste boje i pažljivo odabran skulpturalni namještaj koji dodaje na udobnosti.

Široka, otvorena vrata vode u dvorište koje na taj način postaje deo unutrašnjosti. Porodična soba naglašava toplinu i mekoću zahvaljujući udobnim ležaljkama i monolitnom stočiću za kafu od kamena koji ujedno predstavlja i originalan, rekli bismo neočekivan dodatak kompletnom dekoru.

 

Woods + Dangaran

Teksture i završne obrade su naglašene kroz akcente po mjeri, a sve djeluje “uzemljeno” i prirodno, prvenstveno zahvaljujući bezvremenskom prirodnim kamenu i raskošnom drvetu.

Na ovaj način, slaveći svetle drvene površine, dom je ne samo naglasio svoju udobnost već i klasičnu estetiku koja odiše svježinom i prirodnom elegancijom.

photo:Woods + Dangaran