Neka vas ovaj jednosobni stan podsjeti na raskoš drvenih elemenata u opremanju

Dobro nam je poznata moć drveta kao materijala za opremanje enterijera, a dobar spoj starih i novih elemenata napravio je dizajner Margaux Beja u jednom pariskom stanu.

Pariski stil njeguje tradicionalizam u kombinaciji sa modernim, štaviše i ekstravagantnim. U potkrovnom stanu od 50 kvadaratu Beja nije posezao za francuskim šikom nego za jednostavnošću, a raskošno drvo dalo je sve ostalo.

Pošto je stan u potkrovlju plafoni su nakošeni u različitim pravcima, a stara struktura zgrade vidljiva je u obliku izloženih drvenih greda koje se posebno ističu zbog bjeline zidova.

Za izradu glavnih komada namještaja korištena je orahovina koja nas je podsjeća koliko je lijep prirodni materijal u enterijeru, a čitavu priču savršeno je zaokružio rustični drveni pod.

Vrata od orahovine skrivaju praktične prostore kuće (kuhinjske ormariće, ormare za odlaganje), dok se pomoću stakla spavaća soba odvaja od ostatka stana što prostor čini prozračnijim.

Spavaća i dnevna soba smještene su jedna uz drugu i odvojene su zidom i oba prostora su zapravo mala – u spavaćoj sobi nalazi se samo krevet ti minijaturni radni stol pod prozorom.

U dnevnoj su samo osnovni komadi namještaja. Zanimljiv detalj je polica ugrađena u zid, a na kojoj su izložene sitnice poput svijeća i printova, a tu su i popularni dekori u vidu pletenih korpi.