Nekadašnja bolnica pretvorena u luksuzni stan

Potpuna transformacija sada luksuznog prostora ispunjenog bijelim namještajem i prozorima od poda do plafona omogućila je panoramski pogled na okean i čitav grad, i načinila ga savršenim mjestom za život. Veći dio stana čini otvoren prostor sa različitim prostorima za ručavanje, izležavanje i zabavu. Iako dizajn nudi luksuzan i tropski osećaj, sve djeluje opušteno i… ljekovito, kao da je tu nekada bilo banjsko lječilište a ne klasična bolnica.

 

Vjerovatno najistaknutiji dio doma jeste krovna terasa na otvorenom dijelu stana koja je opremljena jedinstvenim komadima nameštaja. Najzanimljiviji su svakako drveni dijelovi priče poput unikatnih ručno rađenih stočića, kao i trpezarijskih stolica koje su se savršeno uklopile sa, na trenutke, gotovo prozirnim ambijentom.

Zatvoreni dio stana djeluje mnogo elegantnije i modernije zahvaljujući bijelim sofama, drvenom namještaju i mnoštvu prirodnih, zelenih detalja. Ležaljka u uglu, police opremljene keramikom, moderna kuhinja sa neutralnom paletom boja, šankom i simpatičnim barskim stolicama. Sve je ovdje idealno uklopljeno sa jednostavnim bež vratima ormara i tamnijim kamenom koji je iskorišćen za radne površine i pozadinu.

Glavna spavaća sobu je sa otvorenim kupatilom i kliznim staklenim vratima od poda do plafona koja dodatno proširuju prostor predviđen za terasu. Krevet sa tkanim okvirom kao i unikatni noćni ormarići pozivaju na relaksaciju i odmor nakon napornog dana, dok prostrana terasa oivičena zelenilom garantuje da će stanari maksimalno iskoristiti svaki zrak sunca.

Izvor: designmilk