Donosimo vam ideje za kuhinjska spremišta koja se mogu uklopiti u svaku kuhinju

Ako vam nedostaje prostora za odlaganje u kuhinji, vrijeme je da preuredite ormare, ladice i otok s nekoliko rješenja za uštedu prostora. Jednostavno morate preispitati te male kutke i otkrićete niz neiskorištenih resursa. Donosimo vam nekoliko dizajnerski savjeta kako možete u potpunosti iskoristiti vašu kuhinju za pohranu potrebitih stvari.

Okomite ladice

U ovoj kuhinji koju je dizajnirala Emily Henderson, začini, ocat, ulje i ostale potrepštine za kuhanje pohranjuju se u okomitu ladicu. Ta ista ladica izgleda neprimjetno, a vama je sve na dohvat ruke.

Idite u visine

Spremite manje korištene uređaje u vaše gornje viseće ormariće, a ako ih još nemate, dodajte ih iznad nape ili prozora kako biste dobili što više prostora za pohranu. U ovoj kuhinji koju je dizajnirao Hecker Guthrie, ormarići se protežu gotovo sve do stropa.

Prenamijenite ormare

Jedna jako zanimljiva stvar u ovoj kuhinji Williamsa Sonome u San Franciscu, je ugradbena ostava / ormar koja je opskrbljena svim osnovnim priborom za kuhanje.

Spremište iznad prozora

Bez obzira na veličinu vaše kuhinje, svaki je centimetar važan kad je riječ o spremištu. Jednostavna polica iznad prozora povećava prostor za izlaganje tanjura, zdjela i umjetnina.

U ovoj kuhinji deVol najljepši predmeti izloženi su na otvorenim drvenim policama od zida do zida, tako da se manje atraktivni predmeti mogu odložiti u ormariće. Slaganje predmeta u boji dodaje umirujući osjećaj ritma prostoru.

Prenamijenite stare uredske potrepštine

Poredajte stare ormariće za knjige jedne do drugih i dobijte novo područje za pohranu kuhinjskih predmeta. Leanne Ford sve je digla na veću razinu tako da je objesila umjetnička djela velikih razmjera u blizini izloženih dijelova za pohranu. Montirani stalak za vino takođe je stilsko rješenje za pohranu.

Kuhinjski otok s ladicama

Izvucite maksimum iz kuhinjskog otoka dodavanjem ladica s obje strane za dodatni prostor za odlaganje.

Objesite šalice

Ova polica s bakrenim cijevima sadrži kuke za šalice, a radnu površinu čini slobodnom za kuhanje. Osim toga, ovo je jako trendovski izgled kuhinje.

Sakrijte nered

U ovoj je kuhinji sav haos skriven iza zatvorenih vrata koja se otvaraju da bi se otkrila prostrana ostava. A ako to nije dovoljno impresivno, pogledajte košare na izvačanje u kojima se nalazi voće i povrće.