‘LE PAVILLON’ – bujna njujorška oaza

Isay Weinfeld slavi otvaranje svoje oaze zelenih restorana u New York ‘LE PAVILLON’, dizajnirane zajedno sa međunarodno priznatim kuharom Daniel Boulud. Saradnja između brazilskog arhitekte i francuskog kuhara je od vitalnog značaja – istovremeno naglašavajući spokojnu vrtnu atmosferu koju je zamislio arhitekta i tehničku preciznost koju zahtijevaju kuhar i njegov tim. Prostor je smješten u srcu središnjeg grada Menhetna, na drugom spratu nebodera, u užurbanom dijelu grada gde je tako bujno prirodno okruženje prijeko potrebno.

 

 


Foto: Eunji Paula Kim

 

Arhitekta Isay Weinfeld i šef kuhinje Daniel Boulud dizajnirali su njujorški ‘LE PAVILLON’  kao oazu sa bujnim stablima maslina. Oko trpezarijskih stolova ide vijugava zelena staza, koja podsjeća na šetnje kroz selo. Sa svojom uskom širinom, visokom visinom plafona i velikim prozorskim zidovima, restoran je ispunjen svjetlošću i ima izgled kao da je na otvorenoj terasi.

Šef kuhinje Daniel Bulud opisuje imenjaka ‘LE PAVILLON’, kao omaž onome što je 1941. otvorio Henry Soué koji se dugo  slavio kao njujorška institucija. Iako mu namjera nije ponoviti nekadašnji ‘LE PAVILLON’, kuhar Daniel Boulud odlučio se na ovo ime da bi oživio sjećanja na prošlu eru francuskih klasičnih restorana u ovom novom milenijumu.

 

 

DESIGNBOOM

DESIGNBOOM