Napravite sami ramove za slike od starih poklopaca za tegle

Ako volite da sami stvarate dekor za vaš dom ili pokažete svoje vještine personalizovanim poklonima za svoje prijatelje, ova ideja je savršena za vas.

Ovog puta, pokazaćemo vam kako možete da iskoristite poklopce sa hrane za bebe, ili pak bilo koje tegle. Ne moraju biti metalni, niti bilo koje određene boje, jer su to sve elementi koje možete prilagoditi svom ukusu, ili ukusu osobe kojoj pripremate poklon.

Naš današnji projekat je pravljenje ramova za slike od ovih poklopaca, a čitav postupak je izuzetno jednostavan. Krajnji rezultat će biti vrlo šarmantan i simpatičan, a vaši prijatelji i voljene osobe će biti oduševljeni. Mislimo da bi kreiranje kolaža sa slikama za vaše najbolje prijatelje i voljenu osobu bio idealan poklon, kojim možete sačuvati sve svoje bitne uspomene, koje želite da pamtite do kraja života.

Poklopci sa teglica hrane za bebe ili bilo kojih drugih
Karton
Slike
Mali magneti
Ljepilo
Dekorativni papir

source: Blossom

Mi smo naš projekat započeli korišćenjem donje strane poklopca, koja nam je poslužila kao šablon za trasiranje šest krugova na malom komadu kartona. Potom, iskoristili smo istu stranu poklopca i precizni nožić kako bismo isjekli slike.

Naravno, slike možete ištampati na običnom papiru ili napraviti kopije kako ne biste slučajno upropastili staru sliku koja vam je jako draga. Takođe, možete slike isjeći oštrim skalpelom ili ih trasirati poklopcima, a potom isjeći makazama, ako ne želite da pokušavate sječenje oštrim nožem.

Kada završite sa sječenjem, umetnite kartonske krugove u poklopce kako biste vidjeli da li se lijepo uklapaju i popravili bilo koju grešku na vrijeme. Kada se uvjerite da je sve u redu, stavite malo ljepilo unutar poklopca i umetnite kartonske krugove u poklopce. Zatim, stavite malo ljepila na poleđinu slika i zaljepite ih na karton.

Kada se slike i karton osuše, zaljepite male magnete na poleđinu poklopca. Koristite malo jači ljepailo, jer je bitno da se magneti dobro drže kako ne bi spadali. Naravno, ako želite, prije početka procesa možete ofarbati svoje poklopce bilo kojom bojom, bilo četkicom ili sprejem. To je još jedan način na koji možete personalizovati svoje nove remove i kreirati idealni poklon za drage osobe.

I, to je sve. Vaši ramovi su spremi – možete ih aranžirati na svom frižideru ili gdje god da želite u svom domu!