Najljepši primjeri dekoracija u skandinavskom stilu

uredjenje-u-skandinavskom-stilu

Apsolutni broj jedan kada je u pitanju popularnost stilova uređenja već godinama, a ujedno i naš favorit o kojem vam pišemo često, skandinavski koncept dizajna i dekora doma prepoznatljiv je i u vrijeme prazničnog dekorisanja.

Sada se već i kod nas u radnjama mogu naći dekoracije u skandinavskom stilu, a mnoge od njih možete izraditi i sami. Neke od naših prijedloga pogledajte OVDJE i OVDJE.

nordijski-stil

On je spoj rustike, minimalizma i udobnosti. Ako se priklonite ovom stilu, nećete pogriješiti, Skandinavci znaju šta je prava zima. Prirodno drvo, crna i bijela boja, svijećnjaci, lanterne za toplinu čine klasičan nordijski dekor.

Ako želite u ovu kombinaciju dodati malo boje, napravite ukrase od zimzelenih grana, dodajte sušene brusnice i šljive, tople tkanine u nježnim bojama. Iako imaju drveća više nego dovoljno, često umjesto jelki koriste najobičnije grane koje ukrase bijelim ili metalik sprejom i najobičnijim lampicama, ili tek nekoliko zimzelenih grana postavljenih u veliku lijepu vazu.

skandinavska-jelka

Jednostavnost je moto skandinavskog dizajna, ali nema razloga da jednostavno ne bude ugodno i lijepo. Materijali za skandinavske dekore: lampice, bijele svijeće, suve i zimzelene grane, sprej u bijeloj i zlatnoj boji…

s obzirom na minimalizam i svedenostdekoracija, ukoliko ukrašavate dom u posljednji čas ovo je pravi izbor za vas. Ili, da to neko jednostavno uradi za vas.

skandinavske-dekoracije

ukras

ukrasi-u-skandinavskom-stilu

vjencici-od-grana

skandinavski-stil-minimalizam

skandinavski-ukrasena-jelka

ideje-za-praznicne-dekoracije

bjelina

ideje-za-dekoracije

minimalisticki-ukrasi

jednostavni-ukrasi