Skandinavski stan sa detaljima u boji

Ako tražite načine kako da dodate boje u dom, neka vam ovaj šareni skandinavski stan sa jedinstvenim ukrasnim elementima posluži kao inspiracija za uređenje vlastitog prostora.

Četverosobni stan u Linnéstadenu u Gothenburgu prostire se na 114 kvadratnih metara podijeljenih u tri spavaće sobe, prilično veliki dnevni boravak, kuhinju i kupatilo.

Mnoštvo lijepih detalja iz prošlog vijeka pažljivo je očuvano kako bi se ispoštovalo istorijsko naslijeđe zgrade. Sagrađena 1908. godine, zgrada ima štuko detalje, impresivnu visinu plafona, originalne podove i tradicionalni kamin koji se često koristi tokom hladne švedske zime.

Dnevni boravak je društvena jezgra stana koja inspiriše vedrinom. Boja je glavni akter, što se može primjetiti na jastučnicama, slikama i presvlakama namještaja.

Stan ima i balkon sa ogradom od kovanog željeza sa kojeg se pruža pogled na Kastellgatan.

skandinavski-stan-2 skandinavski-stan-3 skandinavski-stan-4 skandinavski-stan-5 skandinavski-stan-7 skandinavski-stan-9 skandinavski-stan-10 skandinavski-stan-11 skandinavski-stan-12 skandinavski-stan-13 skandinavski-stan-14 skandinavski-stan-15 skandinavski-stan-16 skandinavski-stan-17 skandinavski-stan-18 skandinavski-stan-19 skandinavski-stan