Najlakša rješenja za uklanjanje životinjske dlake sa kauča i tepiha

Kućni ljubimci u obitelj unose puno ljubavi, veselja i topline, ali i dlaka. Nepoželjne dlačice se tako mogu zavući u svaki dio doma, a najveći problem predstavljaju one na sjedećim garniturama i tepisima. Želite li se na najbrži i najjeftiniji način riješiti dlaka kućnih ljubimaca, donosimo tri jednostavna trika.

1. Brisač za prozore

Ova jednostavna spravica koju koristimo za pranje prozora u domu i automobilu može vam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka sa tepiha i kauča.

Sve što trebate učiniti je gumenim dijelom brisača povlačiti po površini, kao da perete prozore, ali kratkim potezima počevši od rubova prema sredini. Guma na brisaču će sakupiti na hrpu i najneposlušnije dlačice koju poslije samo pokupite i bacite u kantu za smeće.

2. Gumene japanke

Prije nego krenete sa čišćenjem doma, potražite svoju ljetnu obuću i iz ‘arhive’ izvucite gumene japanke. Naime, ovaj mnogima omiljeni ljetni rekvizit izvrstan je sakupljač dlaka kućnih ljubimaca. Prvo, operite i osušite japanke. Stavite ih na ruke i povlačite ih po platnenoj površini uprljanoj dlakama od mačke ili psa.

Sakupite dlake na hrpu, pokupite ih prstima i bacite u kantu za smeće. Ako i nakon sakupljanja ostane pokoja neposlušna dlaka, smočite dlanove, pritisnite ih na površinu te brzim kružnim pokretima dlanom pređite preko tkanine. Ostatak dlačica će ostati zamotan na hrpi te ga samo pokupite i bacite u smeće.

3. Gumene rukavice

Gumene rukavice koje koristimo za čišćenje doma i pranje suđa, osim što štite ruke i nokte od kemikalija, mogu nam poslužiti i kao sredstvo za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca s platnenih površina i tepiha.

Sve što trebate učiniti je staviti rukavice na ruke i malo čvršćim pritiskom i kratkim potezima sakupiti dlake na hrpu. Ako nakon sakupljanja ostane još pokoja sitna dlačica, lagano smočite rukavice, istresite ih te kružnim pokretima još jednom pređite preko površine.

Izvor – zadovoljna.hr