Najjeftiniji pomagači za stvaranje hlada

Val velikih vrućina u punom je jeku pa svi tražimo spas od sunca. Zato vam donosimo šest sjajnih savjeta uz pomoć kojih ćete u svom domu stvoriti pravu malu sjenovitu oazu punu hladovine i zaštititi tijelo od štetnih UV zraka.

1. Improvizirana tenda

Ako vam je prevruće za odlazak u trgovinu u kupovinu nadstrešnice, presvlaka od naslonjača ili stara plahta sjajno će poslužiti kao zaštita od sunca na malenim balkonima ili terasama. Žicom zavežite jedan kraj tkanine za balkon, a drugi za klinove koje ste postavili na zidu.

2. Peškiri na štriku

Ako želite još jednostavniju verziju improvizirane tende, onda iskoristite svoj štrik. Na njega možete staviti stare peškire . Sretnici s dvorištem na vanjski štrik mogu nanizati plahte.

3. Jastuci na balkonskoj ogradi

Stari jastuci također mogu poslužiti kao sredstvo za stvaranje hlada. U nizu ih zavežite ih na balkonsku ogradu i tako ćete stvoriti oblogu koja će vas štititi od sunčevih zraka.

4.Trstike

Mnogi izbjegavaju ove dobre stare obloge jer misle da izgledaju pomalo nezgrapno i staromodno. Međutim, danas u svim centrima za opremanje enterijera možete pronaći veliki izbor lijepog pletiva od trske i bambusa koji će vaše balkone ili dvorišta zaštititi od sunca i istovremeno izgledati lijepo.

5. Biljke penjačice

One su čest ukras balkona i terasa jer dobro podnose sunce, a mogu biti i odličan izvor sjene i hladovine. U vrtnom centru izaberite nekoliko biljaka po svojoj želji i nanižite ih na visoki balkonski štrik.

Izvor – zadovoljna.dnevnik.hr