Glamur u malom pakovanju

Kao što smo već ranije pisali vrtoglav rast cijena nekretnina doveo je do pomalo neobične pojave – luksuznih garsonjera.

Obično se radi o stanovima u gradovima sa najskupljim nekretninama na svijetu, čiji su vlasnici uspješni i odlučuju se na stanove male kvadrature na ekskluzivnim lokacijama.

Takav je slučaj i sa ovim stančićem od 30-ak kvadrata koji se nalazi na skupom Novom Zelandu, a vlasnica nije dozvalila da je mali broj kvadrata ograniči u kreiranju prostora koji odiše savremenim stilom.

mali stan

Njeni zahtjevi su bili: veliki ormar, mala kuhinja (koja je ranije bila znatno veća), police da može izložiti omiljene suvenire i sto za koji može sjesti šest osoba.

Kuhinja koja se nalazi odmah pored ulaznih vrata zaista je minijaturna, tek nekoliko kuhinjskih elemenata, ali zrači luksuzom. Pločice u boji zlata savršeno su se uklopile sa mat crnim ormarićima.

mala kuhinja

Za sve što nije stalo u kuhinjske ormariće tu je veliki ormar koji, pored odlaganja odjeće, jednim dijelom služi i kao ostava.

Trpezarijski sto je na razvlačenje kako ne bi zauzimao previše mjesta kad se ne koristi.

Nekada velika soba, podijeljena je upravo tim ormarom i policom napravljenom po mjeri.

polica

U ovom slučaju, osim za odlaganje, polica služi i kao pregrada između dijela dnevnog boravka i spavaćeg dijela.

spavaca

Radni prostor je improvizovan postavljanjem konzolne police na zid koja ima i ladicu.

sto

Namještaj je svedenih linija i odignuti od poda kako bi se ispod njega mogle odložiti kutije i koje služe kao dodatni prostor za odlaganje.

karin-montgomery-spath-new-zealand-studio-living-room-balcony-matthew-williams-733x530

kupatilo

Neprocjenjivu vrijednost ovom stanu daje balkon koji služi kao produžetak dnevnog boravka.

balkon