Najbolje boje za dobar san

Vjerovatno znate da vaše okruženje utiče na vaše raspoloženje, ali jeste li znali da boja boje vaše spavaće sobe takođe može uticati na kvalitet vašeg sna ? Razmislite o ovim opuštajućim bojama za spavaću sobu kada sljedeći put budete preuređivali svoju spavaću sobu kako biste imali kvalitetniji san i osjećali se odmornije!

Nebo plavo

Plava i druge boje za spavaće sobe hladnih tonova savršene su za stvaranje osjećaja mira i spokoja, a to se posebno odnosi na svjetlije nijanse, koje mogu pomoći da se sobe osjećaju većim i otvorenijim. Roditelji će također otkriti da je ova nijansa dobra za dječje sobe.

 

Zelena kadulja

Zelena kadulja je jedinstvena boja spavaće sobe koja je idealna za unošenje ljepote izvana. Savršeno se slaže sa zemljanim dekorom, kao i sa svijetloružičastim akcentima, i divna je pozadina za žive biljke — sve to stvara mirno, tiho okruženje koje je potrebno za odmor.

 

Nježna ružičasta

Stvorite ugodnu, ugodnu atmosferu u svojoj spavaćoj sobi koristeći nježne ružičaste i druge prigušene boje rumenila. Ova boja je sofisticirana, u trendu i iznenađujuće dobro funkcionira sa svim vrstama stilova uređenja doma, od suvremenog i eklektičnog do modernog i minimalističkog.