Mrzite spremati krevet? Ovo je uređaj koji će to raditi za vas

smartduvet-krevet-koji-se-sam-sprema

Svijet pametnih kućnih uređaja povećava se svaki dan, a uređaj koji stiže iz Montreala mogao bi da bude omiljeni svima koje mrze da potroše koji minut ujutro na spremanje kreveta.

SmartDuvet se bazira na, zapravo, jednostavnom konceptu umetka na naduvavanje koji se u obliku rešetke stavlja ispod posteljine za jorgan.

Radi na sljedeći način: nakon što ustanete iz kreveta, umetak priključite na cijev koja se spaja s malom baterijskom pumpom koja vaš jorgan puni vazduhom i vraća jorgan na mjesto – sprema krevet.

krevet-koji-se-sam-sprema

Nakon što se jorgan vrati na mjesto, proces se automatski prekida. Drugo dugme omogućava ispuhivanje vazduha.

SmartDuvet se putem WiFi konekcije povezuje sa kompatibilnim aplikacijama putem kojih korisnik može napraviti raspored na osnovu kojeg će se jorgan sam namještati svako jutro.

Tina Cayouette koja je osmislila SmartDuvet kaže da je mislila i na ljude koji imaju ograničenu mobilnost, poput njenog ujaka koji je u kolicima, a kojima bi ovaj uređaj mogao znatno olakšati ovu svakodnevnu aktivnost.

Uređaj se trenutno može kupiti za 199 dolara, a kasnije će biti dostupan po cijeni od 309 do 349 dolara, ovisno o dimenzijama.

Na videu ispod pogledajte kako izgleda kada se krevet sprema “sam”.