Ovo su boje koje se najbolje kombinuju sa plavom

Ukoliko postoji boja kreirana za svaku sezonu, svaki vremenski period i slaže se gotovo sa svim stilovima, onda je to bez ikakve sumnje plava…

Nijedna druga boja ne posjeduje vječnu popularnost kao plava i sve njene nevjerovatne nijanse. Svaki plavi ton može biti kombinovan sa ostalim bojama bez po muke. Dodatno, nilkada ne morate brinuti da li je plava popularan izbor, jer njoj jednostavno nikada ne opada popularnost, uprkos konstantno promjenjivim trendovima.

Međutim, koje boje zapravo najbolje funkcionišu sa plavom? Ovo je pitanje koje se nameće prilikom dekorisanja i redizajniranja naših domova…

Najbolje boje koje možete upariti sa plavom zavise od njene nijanse, ali i stila koji želite da postignete.

 

 

PLAVA I SIVA

Za sve koji preferiraju naglašavanje sofisticiranosti i urbane elegancije, kombinovane sa ljepotom plave boje, dodavanje sivih tonova predstavlja pravo rješenje. Ovo je veoma popularan izbor, koji je u toku nekoliko prethodnih godina dobio na snazi u svijetu dekora. Plava boja sada može zamjeniti sivu u svakom prostoru, ali sivi tonovi i dalje mogu biti korišćeni kao akcenti, posebno kada se upare sa njenim svjetlijim nijansama. Ovakva mješavina je krajnje ralaksirajuća i savršeno funkcioniše u spavaćim sobama, kuhinjama i svim sobama koje zahtevaju osjećaj mira i spokoja.

PLAVA I NARANDŽASTI DETALJI

Narandžasta i plava, na prvi pogled, djeluju i pružaju osećaj potpuno nemoguće kombinacije. Međutim, ovakvo neočekivano uparivanje može pružiti domu dodatne, osvežavajuće vibracije. Kada se kombinuje sa plavom, narandžasta boja najbolje ističe savremeni, eklektični ili čak, retro stil. Ova karakteristika omogućava vam da kombinujete svetle nijanse plave sa nešto tamnijim i osnovnim verzijama narandžaste, što vam može doneti najbolje iz oba sveta. Ovakav pristup može biti pomalo riskantan, ali je svakako veoma efektan.

PLAVA I BIJELA

U ovom slučaju ne treba previše trošiti riječi. Kombinacija plave i bijele boje predstavlja bezvremensku, jednostavnu, elegantnu soluciju, koja savršeno funkcioniše sa bilo kojim stilom koji želite da postignete. Naravno, ukoliko želite da kreirate morski, priobalni ili moderan enterijer sa šik, relaksirajućim ambijentom, onda je ovaj par uvijek dobitna kombinacija. Plava, bijela i dodatna boja, neka nalik koralnoj, dalje akcentuje ovaj pametan i komforan izgled.

PLAVA I ŽUTA

Mi obožavamo dašak svježine žutih nijansi u svakoj prostoriji. Žuta boja savršeno funkcioniše kada se koristi u kombinaciji sa plavom, u njenim svjetlijim tonovima i matiranim finišima. Žuta unosi svježinu čak i onda kada se koristi u najmanjim količinama, ali isto tako, možete koristiti žute tonove i plavu boju ravnomjerno u prostoru. Žuta boja predstavlja savršen izbor u tradicionalnim domovima, mediteranski stilizovanim enterijerima i svim prostorijama prelaznih stilova.

PLAVA I ROZE

Plavo – roze tonovi potpadaju u veoma rijetke kombinacije. Plava boja se uglavnom povezuje sa “muškim” prostorima, tako da njeno kombinovanje sa ženstvenim roze nijansama donosi balans koji je zaista izvanredan. Ovakav duo izgleda podjednako dobro u kupatilu, ali i u spavaćoj sobi. Plava predstavlja neutralnu boju u većini prostorija, dok roze obezbjeđuje snagu akcenta, ali sve ovo može biti potpuno obrnuto ukoliko, primjera radi, koristimo morsko plavu i pastelno roze, koja posjeduje nekoliko interesantnih tonova u svom asortimanu.