MOON će godišnje ugostiti 10 miliona gostiju

Michael R. Henderson & Sandra G. Matthews su imali za cilj da razviju odmaralište sa autentičnom mega-reprodukcijom  Mjeseca na planeti Zemlji, koja uključuje najveću sferu na svijetu.

MOON će biti licenciran na četiri globalne lokacije; Azija, Mena, Evropa i Sjeverna Amerika. Projekt se dotiče ugostiteljstva, zabave, obrazovanja, atrakcija, okoliša, tehnologije i svemirskog turizma. S naglaskom na arhitekturu, inženjering, dizajn i umjetnost, MOON će isporučiti savremeno, futurističko i jedinstveno odredište, koje obuhvata 515.000 četvornih metara spektakularne izgrađene okoline sljedeće generacije . Mjesec će dostići  najmanje 224 metra iznad nivoa zemlje. Promjer kugle će biti najmanje 198 metara. Precizne dimenzije specifične za lokaciju pridržavat će se regionalnog vazdušnog prostora i lokalno ograničenih visinskih ograničenja koja mogu dopustiti višu i širu nadgradnju.

MOON uključuje pravu sferu za razliku od mnogih zgrada koje tvrde da su sfere, a u stvarnosti imaju kupolu ili djelomične strukture kupole.

 

Ilustracija: Mjesec prikazan na traci Las Vegasa/www.designboom.com/

 

MOON od  Michael R. Henderson & Sandra G. Matthews donosi kritički „most“  koji masovnoj publici omogućava aktivno i pristupačno sudjelovanje u uzbuđenjima.

500,00 dolara će osigurati 90-minutni izlet na Mjesečevu površinu Mjeseca, uključujući istraživanje njegove aktivne Mjesečeve kolonije. Mjesec će udobno primiti 10 miliona godišnjih gostiju, dok će isporučiti 2,5 miliona gostiju na svoju površinu od 4 hektara. 12-mjesečna vježba planiranja specifična za lokaciju, nakon koje slijedi 48-mjesečna izgradnja, donijet će MOON po cijeni projekta od 5 milijardi USD. Mjesec je primjer bilbao efekta. Pozajmljuje legendarni genij i neporeciv intelekt kanadskog vizionara, Franka o. Gehry; zatim ubrizgava steroidno predoziranje velikih razmjera i složenosti u naš sljedeći ljudski dom; zemaljski mesec.

 

Ilustracija: Gosti će ovoj jedinstvenoj atrakciji pristupiti u razdoblju od 90 minuta /www.designboom.com/

 

Ilustracija: Mjesec prikazan na traci Las Vegasa/www.designboom.com/

 

Ilustracija: Jedan od 4000 Mjesečevih hotelskih apartmana sa 5 zvjezdica koji sadrže „prozore u svijet“, koncept dizajna koji je prvi put stvorio MWR oko 2002. godine/www.designboom.com/

 

Ilustracija:  Noćni klub koji oduzima dah /www.designboom.com/

 

Ilustracija: Gosti će doći do Mjesečeve površine na nekih 123 metra nadmorske visine pomoću . Sistem “Shuttle” će kružiti po nadgradnji hotela i unutrašnjoj sferi/www.designboom.com/

 

Ilustracija: Centar za događaje može udobno primiti 5000 gostiju /www.designboom.com/

 

Ilustracija:  Predviđena je izgradnja 46.452 kvadratna metra spektakularnog kongresnog prostora /www.designboom.com/

 

Ilustracija: Restorani i objekti /www.designboom.com/

 

Ilustracija: Spektakularno pozorište /www.designboom.com/

 

Ilustracija: Spa-wellness centar/www.designboom.com/

www.designboom.com