Modernistička kuća u ledenom krajoliku

Winter House virtuelna rezidenciju digitalnog umjetnika Andrésa Reisingera i arhitekte Albe de la Fuentea dizajnirana  kao skrovište u snježnoj šumi.  Unutrašnjost kuće opremljena je u ružičastoj boji. Dvospratnu kuću karakterišu stakleni prozori od poda do plafona i pravolinijski volumeni.

 

dezeen

 

dezeen

Kuća je naslagana na veliku betonsku ploču kako bi se stvorio “plutajući pod”, ispod kojeg se u staklenoj kutiji nalazi zdepasto betonsko stepenište koje vodi posjetitelje od ulaznih vrata.

Cjevasti ružičasti lift se proteže od vrha do dna konstrukcije i može se vidjeti kroz staklenu fasadu kuće.

dezeen

 

Virtuelna rezidencija sadrži izbor minimalističkog namještaja raspoređenog u sobe otvorenog plana koje ukazuju na modernistički dizajn interijera. Ugaoni kamin visi na krovnom prozoru u dnevnoj sobi, koja ima niske roze sofe i elegantne i svijetlosive podove koji dodaju zimski osjećaj unutrašnjosti.

 

dezeen

dezeen

 

dezeen

 

Reisinger je otkrio da je Winter House na čelu nove kompanije za arhitekturu metaverzuma koju predvodi sa drugim kreativnim partnerima, ali je rekao da dalje informacije o tome trenutno nisu dostupne. Nakon što je postao istaknut na Instagramu kroz svoje izrazito snove, Reisinger je završio niz drugih virtuelnih projekata. To uključuje prodaju kolekcije virtualnog namještaja za skoro 70.000 dolara na NFT online aukciji.

Fotelja iz kolekcije, nazvana Hortensia, nedavno je napravljena u fizički objekt uz pomoć holandskog dizajnerskog brenda Moooi.

Dezeen