Vila u Bel Airu bi mogla biti prodana za 295 miliona dolara

Vila u Bel Airu pod nazivom “The One” mogla bi postati najskuplja koja je prodana u istoriji SAD-a.

Aukcija na kojoj će se tražiti novi vlasnik vile površine 9.755 kvadratnih metara održat će se narednog mjeseca, a tražena cijena iznosi 295 miliona dolara. Ona pruža pogled na okean, okolna brda i centar Los Angelesa.

 

 

Gradnja vile je trajala oko deset godina i definitivno je najveće u Los Angelesu te spada u grupu “megavila”. Ona posjeduje noćni klub, salon, spa, ogromno terasu, privatnu stazu za trčanje, kino, kuglanu i vinski podrum u koji može stati 10.000 flaša vina. Na raspolaganju je i bazen koji se prostire na tri strane vile. Glavna spavaća soba je dvostruko veća od prosječne američke kuće, a njena površina iznosi 511 kvadratnih metara.

Projekt potpisuje arhitekt Paul McClean, koji je dizajnirao kuće slavnih ličnosti kao što su Beyonce i Jay Z, Avicii, Calvin Klein i mnogi drugi. Neutralne boje i čiste linije pružaju osnovu za luksuzne detalje protiv brojnih originalnih umjetničkih djela.

Ranije se vrijednost imanja procjenjivala na 500 dolara, ali je vlasnik imao više od 100 miliona dolara duga pa je sud donio odluku o prodaju.