Mercedes-Benz predstavlja prvi brendirani stambeni neboder u Dubaiju

Mercedes-Benz i developer Binghatti otkrili su planove za supervisoki neboder u centru Dubaija , koji će biti prvi brendirani stambeni toranj ove automobilske kompanije.

Nazvan Mercedes-Benz Places u Dubaiju, toranj će navodno biti visok 341 metar i nalazit će se blizu Burj Khalife.

 

Zgrada od 65 spratova u centru Dubaija biće prva brendirana stambena nekretnina automobilske kompanije Mercedes-Benz.

„Sa Mercedes-Benz Places u Dubaiju idemo dalje od automobilske industrije kako bismo stvorili izvanredne trenutke brenda“, rekla je Britta Seeger, članica upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG. “Naš cilj s našim prvim brendiranim stambenim tornjem za nekretnine je stvoriti nove, poželjne terene koji nasljeđuju DNK našeg brenda i da našim klijentima pružimo mjesto za dolazak, opuštanje i povratak kući.”

Nekoliko detalja o supervisokom neboderu – zgrade preko 300 metara – je objavljeno, ali renderi pokazuju vijugavu kulu sa zakrivljenim vrhom i fasadama utisnutim Mercedes-Benzovim logotipom trokrake zvijezde. Postat će jedna od najviših zgrada u gradu.

Vizuelni prikazi takođe prikazuju neboder koji se nalazi u blizini Burj Khalife, koja je najviša zgrada na svijetu. Sadržaće 225 stanova, restorane, teretanu, salone, izložbene prostore i “VIP parking”.

Izvor: Deezen