MADE-TO-MEASURE luksuz u svijetu arhitekture

Kada se radi o luksuznim domovima, baš kao što je slučaj sa modom ili dekoracijom enterijera, postoje određeni trendovi kojih se brojni ljudi pridržavaju, ne razmišljajući “izvan kutije”.

 

Samim tim, sve luksuzne vile počele su da liče jedna na drugu, sa modulima koji u sebi sadrže određeni tip prostora, a koji su ograničeni glomaznim staklenim površinama, visokim plafonima i monumentalnim ulaznim vratima. Želeći da ponude svijetu nešto sasvim drugačije, Milad Eshtiyaghi Studio predstavio je svoj novi projekat, nazvan Lima House 3.

Prilikom dizajna ovog projekta, klijent studija želio je reinterpretaciju njihovog prethodnog rada, koja će biti u skladu sa svim njegovim potrebama. Kako navode arhitekte, projekat je formiran na osnovu rigidne vertikalne strukture, koja posjeduje vertikalnu komunikaciju i uslužne prostore u svom enterijeru, pored negativnih prostora koji u sebi sadrže glavne elemente jednog doma.

Iskošeni volumen projekta dizajniran je u formi padine, u skladu sa klimatskim uslovima lokacije na kojoj se nalazi – četiri sloja sa različitim uglovima smešteni su jedan do drugog, kako bi se kreirali različiti pogledi na predivno prirodno okruženje i park smješten odmah nadomak ove vile. Projekat je dodatno definisan panoramom grada koja se nalazi u poleđini, dok je takođe u savršenoj harmoniji sa istorijskim građevinama u svom okruženju