Zavirite u kuću iz serije „WESTWORLD“

Poznata kao „Crescent House“, futurističku kuću sagradio je nagrađivani arhitekta Volas E. Kaningem i zapravo je predstavljena u trećoj sezoni premijere HBO dramske serije i trenutno je na prodaji.

Završena 2003. godine, rezidencija u obliku polumjeseca nalazi se na duploj parceli na obali okeana. Postavljena visoko na rtu sa pogledom na obalu Pacifika, rezidencija ima 630 kvadratnih metara i sastoji se od pet spavaćih soba i šest kupatila.

„Zaista ne gledam na ovu kuću kao na kuću, ovo je živo umjetničko dijelo“, rekao je agent za nekretnine Met Altman.

Trenutno na tržištu za 19,9 miliona dolara, Cresent House je prvobitno dizajnirana za programera Bada Fišera i Kaningemu je trebalo tri godine da je završi. Napravljena je uglavnom od betona, titanijuma i stakla – materijala koji je preferirao arhitekta. Svoj ugaoni izgled dobija od niza terasa koje deluju kao produžetak spoljašnjosti. Na drugim mjestima, veliki, zakrivljeni zidovi štite centralno dvorište koje ima sopstveni bazen u obliku polumjeseca.

Kada je riječ o enterijerima, sve je drugačije – zajednički životni prostori se zapravo nalaze na gornjem spratu, dok se primarne spavaće sobe mogu naći na nižim nivoima. Tu su i kuhinja, teretana, studio za jogu, soba za medije, pa čak i sobe za goste.