Luksuzno imanje Robi Vilijamsa

Nakon što je Drejku prodao vilu na Beverli Hilsu, britanska pop zvijezda Robi Vilijams je uložio 49,5 miliona dolara u impresivno imanje u Holmbi Hilsu, jednoj od najprestižnijih četvrti Los Anđelesa.

 

Kuću je prodala Loren King, supruga pokojnog televizijskog tajkuna Ričarda Kinga, osnivača King World Productions. Imanje od skoro dva hektara kupili su 2001. za 15 miliona dolara. Angažovali su hvaljenu firmu Ferguson & Shamamian Architects da napravi neka manja ažuriranja, ali zbog nepredviđenih strukturalnih problema, na kraju su morali da sruše sve osim temelja, prednje fasade i zakrivljenog stepeništa u foajeu. Završena 2005. godine, nova kuća iste veličine kao i prvobitni dom zadržala je originalne detalje, ali sa svim pogodnostima za moderan i luksuzan načina života.

Sada poznato kao „The Faring Estate“, aristokratsko imanje ima ukupno osam spavaćih soba i osam kupatila, plus još šest toaleta, na skoro 1900 kvadratnih metara. Pored raskošno uređene glavne kuće, nalazi se prostrana kuća uz bazen i par pansiona, od kojih je jedno originalno djelo Džona Elgina Vulfa, koji se često naziva majstorom holivudske arhitekture.

Na samom ulazu u vilu se nalazi veliki hol sa uglačanim parketom, a u prostranoj trpezariji mural koji oslikava idiličnu scenu prirode. Tri spavaće sobe za goste, svaka sa sopstvenim kupatilom, spojene su na gornjem nivou sa primarnim apartmanom koji se sastoji od privatne dnevne sobe, duplih garderoba i kupatila, kao i luksuznog kozmetičkog salona.

Eksterijer proširuje životni prostor na otvorenom sa zasjenjenim terasama sa kojih se pruža predivan pogled na bujne bašte, koi ribnjak obložen plavim kamenom i bazen sa slanom vodom.

Desetine papirnih lampiona obješenih iznad ogromnog travnjaka između glavne kuće i kućice kod bazena stvaraju sanjiv efekat.