Dr Tanja Biljanović – Emocionalna stomatologija je naša budućnost – pristup pacijentu je najbitniji!

Ukoliko ste imali strah od stomatologa, pravo je vrijeme da na taj strah zaboravite! Centar za savremenu i estetsku stomatologiju dr Biljanović – pravo je mjesto na kojem će ti strahovi zasigurno nestati. Vedre boje koje centru pružaju stanje opuštenosti, ljubazno, nasmijano i prije svega stručno osoblje, samo su neki od razloga zbog kojih će ovaj centar postati Vaše omiljeno mjesto –mjesto gdje nastaju najljepši osmijesi. A dobro znamo da osmijeh govori više od riječi.  Zbog toga se dr Tanja Biljanović posebno potrudila da svojim pacijentima pruži  “32 razloga za osmijeh”.

Centar za savremenu i estetsku stomatologiju Dr Biljanović ideja je i realizacija lijepe i obrazovane doktorice Tanje Biljanović.

 

Dr Tanja Biljanović, rođena u Doboju. Diplomirala 2010-te na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Po diplomiranju započinje stomatološku karijeru u privatnoj praksi u Banjaluci.  Kontinuiranom edukacijom i usavršavanjem prati sve inovacije estetske stomatologije kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu rada u privatnoj praksi stekla je povjerenje kako mlađe tako i starije populacije. Dr Tanja Biljanović vas vodi kroz terapiju sa istinskim znanjem i posvećenošću. Voli svoj posao i cijeni osobe koje su joj ukazale povjerenje u radu. Zato se trudi da prevaziđe sva očekivanja kada je u pitanju estetika i posebno kvalitet.

„Dr Biljanović, centar za savremenu i estetsku stomatologiju nije samo ordinacija. To je mjesto dobre energije gdje se spajaju estetika i kvalitet vođene rukom profesionalca. To je mjesto dobrih osmijeha“  priča dr Tanja Biljanović za portal  Banjaluka.net.

Prije mjesec dana otvoren je Centar za savremenu i estetsku stomatologiju “Dr Biljanović”. Koje usluge ovaj centar nudi?

Dr Biljanović: Nudimo sve usluge vezane za stomatologiju i sve grane stomatologije. Protetika, implantologija, estetska stomatologija, ortodoncija, bijeljenje zuba, konzervativna stomatologija, parodontolgija, oralna hirurgija  i nama najznačajniji dio – dječija stomatologija, na šta smo veoma ponosni i  imamo sve veći broj malih pacijenata koji sa radošću dolaze u našu ambulantu.

Danas se posebno vodi računa o estetici. Koliko je potrebno vremena da se dobije lijep, funkcionalan i zdrav osmijeh, o čemu Vi posebno vodite računa?

Dr Biljanović: Estetska stomatologija je grana stomatologije koja sve više u ekspanziji. Svi vole da vide lijepo i da se baziraju na estetici, naravno iza toga mora da stoji i kvalitet. Posebnu pažnju posebnu poklanjamo kako estetici, tako i funkciji. Vrlo je važno da pacijent koji se odluči da dođe u našu ambulantu, zna da mu posvećujemo svu pažnju. Ja uvijek volim i ostavljam prostora i vremena za anamnezu – razgovor sa pacijentom, da vidim koje su to njihove želje i zahtjevi, a tu smo mi sa naše strane i strane struke da kažemo da li je nešto moguće sprovesti u djelo ili ne, a ne na uštrub funkcije. Mora biti kompletna usluga i zadovoljan pacijent da to nešto lijepo služi i traje veći broj godina.  Što se tiče vremena koje je potrebno za lijep osmijeh, to zavisi od toga šta je sve potrebno. Ukoliko radimo protetski rad, danas su popularne i estetski sve više zadovoljavajuće i cirkon krunice. To su krunice koje u sebi nemaju metal. Njihova estetka funkcija je na visokom nivou i otprilike period koji je potreban od početka do zavšetka rada je od pet do sedam dana.  Za sedam dana možete dobiti svoj novi osmijeh.  Za to je prethodno potrebno dobro uraditi anamnezu, stomatološki pregled, uraditi dodatne snimke – da li ti zubi uopšte mogu da se stave pod krunice, te odrediti dodatni adekvatni plan terapije. Pričamo o periodu kada je sve uredno da pacijent dobije lijep osmijeh.

 

Ono što je posebno važno napomenuti jeste da dolaskom u Vaš Centar pacijent može biti siguran da će sve potrebne tretmane i terapije moći napraviti na jednom mjestu, te  otići kući sa osmijohom na licu. Naravno, važno je spomenuti i kvalitet materijala koji koristite?

Dr Biljanović: Veoma bitna stvar. U našem centru koristimo materijale vrhunskog kvaliteta koje su svjetski priznate i poznate kuće i marke. Kada govorimo o estetici, pošto se u centru bavimo i uslugama filera, mezoterapije, svi ti materijali moraju da budu sertifikovani i registrovani u Agenciji za lijekove.

Pored savremene i estetske stomatologije, nudite još usluga vezanih za estetiku lica?

Dr Biljanović: Da, pružamo i usluge iz anti-age medicine i estetske medicine. Upotrebu dermalnih hijaluronskih filera kojim možemo da uradimo korekciju usana, nosa, jagodica, joy-line linije, te cijelo konturisanje lica.

 

Koliko je za Vas, kao doktora, bitan pristup pacijetu?

Dr Biljanović: Pristup pacijentu je vrlo bitan i ja volim da naglasim da je grana stomatologije, emocionalna stomatologija, nešto što je naša budućnost. To je važno spomenuti. Za odnos pacijenta i  doktora, povjerenje koje se međusobno gradi, potrebno je prije svega vrijeme, ali isto tako da mi kao terapeuti, doktori osluškujemo želje i potrebe pacijenata. Doktori više nisu, da tako kažem izvođači radova nego prosto moramo da osluškujemo koje su to zaista želje i potrebe pacijenata. Pogotovo kada govorimo o estetici, jer moje oko i odnos lijepog nije isto kao nečije drugo, dakle potrebno je da se nađemo na pola puta da znamo da radimo pravu stvar

Prvo što primijetimo pri ulasku u Vaš centar jesu vedre boje koje daju posebnu autentičnost centru, a što nije svojstveno stomatološkim centrima?

Dr Biljanović: Moji pacijenti vole da kažu da sam to ja. Žive boje, vesele i zaista sam se trudila da pobjegnem od stereotipa uniformisanosti stomatologije i želja mi je da se pacijenti koji budu dolazili u naš centar osjećaju udobno i komforno. Često ih pitam kada dođu kakav im je utisak i kako se osjećaju. Jako mi je bitna udobna, komforna atmosfera gdje nam oni daju svoje povjerenje, a mi smo tu da to povjerenje opravdamo svojim radom, trudom, profesionalnošću, školovanjem i  dugogodišnjim iskustvom.

Za dr Tanju Biljanović njena asistentica Rada kaže da je fantastična doktorica i osoba, što potvrđuju i njeni dugogodišnji pacijenti. Ostaje još da se i Vi uvjerite!

 

Centar za estetsku i  savremenu stomatologiju “Dr Biljanović” nalazi se u Ulici Bulevar Stepe Stepanovića 61 .

066/116-600, 051/262-060

Svakim radnim danima od 10:00  do 18:00  časova termini su koji Vas čekaju za lijep i zdrav osmijeh!

I za kraj intervjua za Banjaluka.net dr Tanja Biljanović poručuje: “Brinite o sebi i svom zdravlju – jer niko drugi neće”!

(Bojana Kelečević)