Luksuz u eksploziji stilova i boja

Spojiti luksuz, avanturu i eksploziju boja, ali i niz različitih tema, priznaćete nije lak zadatak. Upravo zato je dizajnerki Rebecci James bilo potrebno puno mašte kako bi zadovoljila sve zahtjeve vlasnika petospratne kuće u Londonu.

Dinamični enterijer dizajnerka je kreirala korištenjem smjelih kombinacija boja, materijala i stilova. Svaka soba ima drugačiji motiv, ali na kraju čine jednu kompaktnu cjelinu.

Projektanti su nakon uspješno obavljenog posla izjavili da je ova kuća za njih bila vrlo grub dijamant, kojeg su morali brusiti i brusiti kako bi se pretvorio u nešto vrlo sjajno i vrlo posebno. U svaki komadić pomno osmišljenog prostora ugrađivali su nagovještaj mašte i ljubavi kako bi na kraju sve zablistalo.

MontaguSq_2

Po zahtjevu klijenata, dnevna soba i trpezarija imaju raskošni stil “Ritz” hotela, samo sa više boja, a poseban naglasak je bio na tirkiznom i žutom namještaju od svile, koji prati pink boja na raznim elementima.

montagu-square-by-interior-desires-uk-2

Jedna od spavaćih soba nalazi se u potkrovlju i sadrži krevet sa vlastitim stubištem u kojem su paneli od ružičaste svile i skrivena svjetla. Ovo je prostor kojeg najviše voli najmlađa ukućanka. Nasuprot te sobe nalazi se soba inspirisana Japanom, treća je u modernom stilu sa srebrnim panelima i u zelenoj boji.

MontaguSq_4

Zajedničko za sve spavaće sobe jeste da su obilno korištene obloge za zidove, koji su tapacirani luksuznim tkaninama ili oblijepljeni tapetama.

MontaguSq_5

Zlatna boja se provlači suptilno kroz tkanine, zidne naljepnice i kupatilske elemente u zlatnoj boji. Treba spomenuti i vanjski prostor, odnosno terasu koja je uređena u opuštenom stilu živim bojama, ružičastom i žutom.

MontaguSq_10

Jedina prostorija koja smiruje živahnost ove kuće je minimalistička bijela kuhinja.

MontaguSq_8