Male promjene za veliki utisak

Novac nije presudan ako želite da ove dane iskoristite za renoviranje i osvježite dom, najvažnije je da imate dobar plan. Uz nekoliko trikova dekoratera, vaš životni prostor izgledaće intimnije, prijatnije i drugačije.

– Promijenite abažure na stonim lampama. Odaberite žute, pastelno roze i plave nijanse ako vam je namještaj u zemljanim tonovima, a elegantne crne ili teget ukoliko su na zidovima jarke boje.

– Ofarbajte unutrašnjost staklenih vitrina u dnevnom boravku, hodniku ili kuhinji. Tako će poredane čaše, čajnici, šolje, suveniri, knjige i druge sitnice doći više do izražaja.

– Potražite po kući slične predmete, pa od njih napravite malu kolekciju tako što ćete da ih zajedno smjestite na stočić ili komodu u dnevnoj sobi ili na niži cipelarnik u predsoblju. Tako grupisani, mamiće poglede i ostaviće jak utisak. To mogu da budu keramičke figure, mali automobili ili različiti predmeti iste boje.

– Napravite udoban kutak za čitanje, razmišljanje, slušanje muzike, gledanje televizije. Stolicu ili fotelju okružite omiljenim fotografijama i dragim sitnicama, a za to vam je dovoljno samo dva kvadratna metra.

– Okvire prozora i štokove vrata ofarbajte u bijelu, crnu ili teget boju, kao i ramove slika.

– Na zid dnevnog boravka okačite veliku mapu svijeta ili ogroman poster sa cvijećem upadljive boje poput suncokreta, gerbera. Ne samo da to unosi vedrinu u dom, već ostavlja i odličan prvi utisak kod gostiju.

Izvor – novosti.rs