OPUS ONE penthouse – RAJ NA ZEMLJI

Sa svojim panoramskim pogledom na nebo, izuzetnim mramornim površinama i plišanim dizajnerskim predmetima, bilo bi vam oprošteno što ste ovaj sanjivi penthouse Hangzhouu zamijenili za raj. Zapravo, raskošnu rezidenciju od 430 m2 na 34. spratu realizovali su za obične smrtnike stručnjaci za luksuzne enterijere TK CHU design.

 

 

Zadatak je bio da se stvori multigeneracijski dom koji predstavlja najviši životni standard ‘OPUS ONE’, naziv stambeno-poslovnog kompleksa. Kao odgovor, dizajneri su uzeli inspiraciju na visokoj nadmorskoj visini projekta kako bi stvorili unutrašnji ‘oblačni pejzaž’ artikuliran svijetlim bojama i zabavnom, razigranom atmosferom.

Tlocrt je ravnomjerno podijeljen između javnih i privatnih zona. Javni program obuhvata ulazni prostor, dnevni boravak, porodičnu sobu, radni prostor i raskošnu kuhinju, trpezariju i dnevni boravak, gde porodica uživa u hrani i zabavama sa prijateljima.

 

designboom.com

 

Privatna polovina šeme sadrži sve spavaće sobe. Kako bi se izbjegle bilo kakve smetnje uzrokovane različitim životnim stilovima generacija, TK CHU je planirao apartman za bake i djedove na udaljenosti od dječje spavaće sobe i glavnog apartmana roditelja. Više od polovine glavnog apartmana rezervisano je za kupatilo i garderober, odgovarajući na potrebe klijentovog stilskog načina života. Pored koncepta cloudscapea koji prostoru daje laganu i prozračnu estetiku, penthouse OPUS ONE oblikovan je temom ‘kidult’, koju TK CHU opisuje kao ‘svijest o životnoj radosti i nevinosti vječnog kreacija’. Predmeti i umjetnička djela su odabrani na osnovu ove teme. Umjetničko djelo pod nazivom ‘ponašaj se kao dijete’ sjedi na ulazu. U obliku je klinca prekrivenog oblacima i specijalno ga je kreirao TK CHU da prenese koncept slobode, naturalizma i ‘kidultizma’.

 

designboom.com

 

Skulptura Tengfei Yanga stoji pored prozora, pored koje je lepršava nasmijana stolica koju je kreirala TK home — sestrinska kompanija TK CHU — pod nazivom ‘ceri se i srebrni zub’ koja je okrenuta prema vazi Jamiea Hayona. Trpezarijski sto i stolice TK home nalaze se ispod plafonske lampe u obliku lotosovog lista i stvaraju dramatično iskustvo u ručavanju. Na stolu je vadičep u obliku klauna, remek djelo Alessandra Mendinija, ukrašava stol za ručavanje i odražava podnu lampu i dekanter na temu cirkusa Toma Dixona.

 

designboom.com

 

Razigraniji komadi TK home uključuju stolice i sofu u radnom prostoru iz serije koja se zove ‘Vesele rupice’. Tu je i serija ‘Smile :p’, koja se prvi put pojavila za penthouse. Zasnovana na porodičnim pričama TK CHU, serija je materijalizacija liberalne umjetnosti i slobodoumlja. Postoje samo dvije particije u javnom prostoru. Jedan je odvojivi zid od valovitog stakla koji zatvara prostor za učenje, drugi je električni kamin.

 

 

 

designboom.com

 

 

designboom.com

 

designboom.com