Lijepo kupatilo, mali trošak

Opremanje kupatila jedna je od najvećih stavki u finansijskoj kartici opremanja doma, i tokom gradnje i pri renoviranju. Za one koji se ne žele ili ne mogu upuštati u zahtjevni projekat renoviranja kupatila, ili one koji iznajmljuju stanove, donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kojima možete osvježiti kupatilo brzo i jeftino.

Promijenite tuš-bateriju

525561e1dbfa3f0d610008b9._w.540_h.359_s.fit_

Ako vam je tuš-baterija stara i loše izgleda, to je investicija koju morate sebi dopustiti. Čak i ako se radi o stanu u kojem živite samo privremeno. Zamjena tuš-baterije nije komplikovana kako izgleda, brza je i jednostavna, a kupatilo, bez obzira na sav dekor, nije lijepo ako ima loše sanitarije poput loših česmi i tuš-baterija.

Sakrijte ružne cijevi

coral-table-4

Često u starim kupatilima možemo vidjeti stare, ružne cijevi i instalacije. Najpraktičniji način da ih sakrijete jeste postavljanje ormarića ili polica po mjeri. Neka još jeftinija prelazna rješenja su da vam cijevi postanu držači za lijepe i šarene tkanine poput peškira, ili da ih obojite u neku neočekivanu jarku boju.

Biljke, biljke, biljke

Natural-bathroom-interior-design-with-many-plants-indoor-ideas-and-white-vanity-also-wooden-towels-rack-under-the-floating-sink-as-well-small-rug-on-hexagonal-gray-tile-flooring

Biljke u kupatilima su potpuno potcijenjen dekor. Čak i najmanja saksija sa zelenom biljkom čini prostor drugačijim, prijatnijim i naravno ljepšim. Biljke su super dekoracije za kupatila, ne samo iz estetskih razloga, nego i jer su kupatila savršen dom za biljke kojima odgovara dosta vlage. Zato u svoje kupatilo unesite što je više moguće biljaka kojima odgovara ovakav ambijent.

contemporary-bathroomObojite nešto

Ako želite pravo vizuelno osvježenje u kupatilu, ništa nije brže i efektnije od boje. Okrečite zid u neku neočekivanu boju ili ofarbajte police i ormariće u nježne, suptilne, pastelne nijanse. Ako je stan vaš, možete se igrati i drugim stvarima, poput farbanja radijatora, postavljanja šarene tapete na jedan zid i slično.

Počastite se

Da bi vam se sviđao bilo koji prostor, on mora biti uređen tako da se u njemu osjećate lijepo. Ako bi svaki drugi projekat bio previše za vas, počastite sebe i svoje kupatilo lijepim i luksuznim asesoarima. Kupite ekskluzivne mirišljave sapune, mekanu podnu prostirku, zavjesu sa dobrim printom ili raskošne peškire koji vas podsjećaju na skupe hotele… ili bilo šta drugo u čemu ćete uživati svaki put kada uđete u svoje kupatilo.