Predstavljamo boju masline

Kada izrađuje dizajn svog doma, vlasnik često želi iznenaditi kako bi stvorio ugodnu atmosferu s neobičnom bojom. Što će vam uvijek omogućiti da svježe dočarate poznatu atmosferu, a istovremeno – iznenadite goste stilom. Jedna od tih mogućih opcija je maslinova boja u unutrašnjosti, koja je sama po sebi skladna legura tri nijanse. Uspješna kombinacija vodeće zelene, koja igra žutu i prigušenu sivu, simbolizira međusobno razumijevanje. Psihološka svojstva masline dobro su proučena i odobrena od strane većine dizajnera. Ali istodobno, postoji nekoliko važnih nijansi, bez kojih ne biste trebali početi ukrašavati kuću. Dalje ćemo razgovarati o njima detaljnije.

Predstavljamo boju maslina

Ime boje nije slučajno povezano s vrstama stabla maslina. Plemenite nijanse njegovih plodova cijenjene su u cijelom svijetu, a njihova prisutnost u unutarnjem dekoru ispunjava atmosferu određenim raspoloženjem. Budući da se boja odnosi na biljne tonove, njezine svijetle nijanse mogu u kući unijeti žeđ za životom, radost. Tamni će govoriti o zrelosti vlasnika, njegovom iskustvu i mudrosti. Zelenog je tona koji ljudima daje osjećaj smirenosti, samopouzdanja. Stoga ne čudi da ga ljudi starije dobi koji su već postigli, ako ne i svi, onda mnogo više koriste. Neki konzervativizam izaziva povezanost s klasicima, pa se uspješno koristi u ovom stilu.

Važno je aristokratsku boju koristiti namjerno, kombinirati je s drugim prirodnim nijansama. Budući da će opća atmosfera sobe ovisiti o harmoniji interakcije s partnerskim bojama. Prilikom odabira gamuta treba se temeljiti na namjeni sobe. Ovisno o tome gdje namjeravate promijeniti dekor – u vrtiću ili spavaćoj sobi – gradijent će se mijenjati: od žuto-zelene u kombinaciji s bojom neba, do sivo-zelene – s izsušenim lišćem. Izbor se vrši individualno, ali prije dovršetka radova vrijedi istražiti najoptimalnije kombinacije boja, kao i poslušati mišljenje profesionalnih dizajnera.

Nijanse osvjetljenja u maslinovom interijeru

Ako nema iskustva sa složenim bojama, toplo se preporučuje da se obratite profesionalcima za pomoć. Maslina je prilično komplicirana za dizajn, jer postoje određene nijanse. Na primjer, ukrašavanje unutrašnjosti tamnom maslinovom bojom uključuje neke trikove. Rasvjetni uređaji biraju se prema principu bijele svjetlosti, budući da žuti ton može samo pogoršati situaciju.

Nekoliko zidnih vrata, veliki luster ispod stropa i drugi rasvjetni uređaji izravnavaju prirodno zatamnjenje. Dizajneri dobro znaju da je maslina sposobna apsorbirati svjetlost, pa im se savjetuje da kao partner koriste samo svijetle nijanse. Upotreba bijele boje je univerzalna opcija u bilo kojem obliku, bilo da se radi o bijelim tapetama ili snježno bijelom tekstilu. Bijela daje svježinu čvrstom dekoru, ne dopuštajući mu da opterećuje osobu.

Značajke izbora namještaja

Prije kupnje namještaja, morate odlučiti o pravoj kombinaciji dekonata od maslina i odabranih slušalica.

Konzervativna monumentalnost lako se postiže korištenjem tamnih komada namještaja koji mogu pružiti potreban kontrast maslinovim zidovima. Pristalice ove interakcije stručnjaci su stroge klasike i stila art deco;

Svježina, mladost i svečano uzbuđenje uključuje uporabu svijetlog namještaja. Međutim, nema ograničenja u izboru stila. Takva se slušalica dobro koristi za male sobe u kojima morate vizualno proširiti prostor;

Zanimljiva opcija je svijetlo zeleni namještaj od maslina. Odsustvo bilo kakvog kontrasta s okolnim interijerom doprinosi udobnosti i učinkovitosti osobe. Umirujuća svojstva uspješno se koriste u kuhinji, gdje agresivno okruženje zahtijeva određenu ravnotežu za psihu.

Tekstil maslinasto zelen

Nije potrebno neprestano lakirati sve površine kako bi se u unutrašnjosti postigli maslinasti tonovi. Dovoljno je usredotočiti se na tako važnu dizajnersku komponentu kao što je tekstil. Zavjese određene boje izgledat će vrlo toplo, jer će se spektar osvjetljenja razlikovati ovisno o doba dana. To je posebno prikladno ako je prozor okrenut prema južnoj strani. Meko svjetlo kroz koje će vas zavjesa pustiti omogućava vam da se potpuno opustite kako biste se mogli uroniti u posao s obnovljenom energijom.

room.technoluxpro