Kako maksimalno iskoristiti mali ormar?

Šta učiniti kada imate mali ormar, a sanjate o velikom walk-in ormaru?

Mali ormar ne mora nužno biti dosadan. Mi vam u nastavku otkrivamo jednostavne trikove kojima ćete maksimizirati prostor svakog ormara i iskoristiti njegov puni potencijal.

Razmislite o rasporedu prostora za odlaganje

Najbitnija stvar kod svakog ormara je da promislite koje su vaše potrebe i na taj način organizujete prostor za odlaganje. Ako u vašem ormaru najveći dio zauzimaju cipele odvojite najveći dio prostora na police, a prostor za vješanje svedite na minimum.

Ako imate mali walk-in ormar ukrasite ga tepihom

Tepih je dodatak koji će vas automatski podsjetiti na velike luksuzne ormare i hotelske sobe. Odlučite se za mali tepih svjetlije boje zbog kojeg će prostor izgledati veće i luksuznije.

Unesite dašak osobnosti u svoj ormar

Odlučite se za vješalice u najdražoj boji, promijenite ručke za ladicama i vratima ili ukrasite ormar najdražim fotografijama i crtežima.

A pretty moment from the day I bought my wedding dress ? #scenesfrommyweek

A post shared by Jacquelyn Clark (@larkandlinen) on

Ako imate dovoljno prostora odvojite dio za sjedenje

Čak i u najmanjim garderobama u trgovinama postoji mjesto za sjedenje pa zašto isto ne biste imali i u svom ormaru? Odlučite se za fotelju manjih dimenzija ili tabure i vaš ormar će odmah izgledati luksuznije.

Izdvojite favorite

Ako ste strastveni kolekcionar cipela izdvojite najbolji i najvidljiviji dio ormara za njih i spremanje će vam odmah postati manji teret.

Ogledalo

Izuzetno bitan dio svakog ormara. Ako nemate dovoljno prostora za samostojeće ogledalo razmislite o tome da drvene fronte ormara zamijenite ogledalima koja će prostor odmah učiniti vizuelno prostranijim.

Detalji

Možda se može učiniti kao gubitak prostora, ali ukrasne kutije za pohranu mogu učiniti ormar urednijim i zanimljivijim i pomoći vam u organizaciji.

Osvjetljenje

Ako imate ormar malih dimenzija nikako nemojte prostor dodatno smanjiti velikim visećim rasvjetnim tijelima. Odlučite se za stropne lampe, vodilice ili reflektore koje će bolje osvjetliti prostor i učiniti ga većim.

(elle.hr)