Kako Jarčevi i Vodolije uređuju svoj dom

Jarac

 

Osobe u znaku Jarca karakterišu se kao pouzdane, disciplinovane i veoma ambiciozne. Štedljivi su, racionalni i realni znakovi, koji čvrsto stoje na zemlji. Žele da uspiju na poslovnom planu i često zanemaruju privatni život zarad poslovnog uspjeha.

 

JANDSON-HOMES-CAPRICORN-THE-PONDS-BLACKBUTT-LIVING-ROOM

Znak koji drži do tradicije i trajnih vrijednosti svakako misli o materijalnim vrijednostima i kada uređuje svoj prostor, insistirajući na stvarima koje neće biti podložne svakodnevnim trendovskim promjenama.

 

14724_B241_rgb

 

Staro i novo

 

Ono na čemu treba insistirati kada Jarac počne da se bavi enterijerom, a da se pritom osjeća udobno i da napravi idealnu energetsku ravnotežu, je da napravi dobru kombinaciju starog i modernog. Veoma je poželjno da namještaj bude u klasičnom stilu s ponekim detaljem antike. Ako posjeduju kakvu starinu, uvijek je dobrodošla kao detalj (stare preslice, satovi i slično).

 

5241

 

Spoj s modernim može se napraviti ako se moderna tehnologija uklopi dizajnerski u klasični stil. Stilski stalak za televizor ili ručno rađen sto za kompjuter.

 

Zidovi u lamperiji ili drvetu podrazumijevaju slike starih majstora, a podovi mogu biti brodski prekriveni tepisima s orijentalnim motivima. U ovakav ambijent dobro će se uklopiti regali od punog drveta ili restaurirani stari namještaj, kao i masivna crna kožna garnitura i fotelja.

 

Kuhinja

 

Poželjno je da kuhinja bude bijela s tehnikom u boji čelika, a da bi se razbila monotonija cjelokupnog prostora, potrebno je da bude detalja ljubičaste, žute i plave boje s naglaskom na trpezarijski prostor. Jarčevi će biti srećni ako u dnevnoj sobi uvijek bude svježeg cvijeća. Porcelanski detalji su takođe lijep detalj u njihovoj kuhinji.

 

Za veći uspjeh

 

S obzirom na to da je Jarčevima posao prioritet, veoma je važno da poslovni prostor bude ugodan i podsticajan. Iza radnog stola možete postaviti kornjaču sa glavom zmaja, koja je simbol uspjeha, snage i napretka.
 
furniture-fancy-antique-wooden-desk-ideas-for-wonderful-study-room-decoration-cool-desks

 Boje: smeđa, siva

 Omiljena prostorija: radna soba

 Specifični dekori: antikviteti, spoj starog i novog

 

Vodolija

 

Vodolija je znak koji je uvijek okružen ljudima i najcjenjeniji je kao iskren i pravi prijatelj. Ima razvijen osjećaj za druge ljude, njihove potrebe i probleme. Neobični su, inovativni, humani i originalni. Imaju poseban stil i svoj, jedinstven pogled na svijet. Kao što i njihov karakter nalaže, tako i dom u kome žive mora biti u najmanju ruku nesvakidašnji, a opet prijatan za Vodoliju i njene brojne prijatelje.
 
8c2c4__dori-interior-design-apartment-bedroom-curtains-wall

 

Open space dom

 

Stan ili kuća koji bi odgovarali Vodolijinom senzibilitetu je u formi open spacea, ali sa puno nivoa, prolaza sa lukovima, stepeništima od modernih materijala i modernih oblika. Takođe, Vodolija voli svijetle prostore, tako da će zavoljeti svaki prostor sa puno prozora i prirodne svjetlosti.

 

Filip-Dujardin-11

 

Na zidovima, po mogućnosti dvobojnih varijanti, dnevnog ili radnog prostora, poželjne su slike futurističkih majstora, podovi treba da su u pločicama ili lakiranom parketu koji se vidi, sa detaljima modernih skulptura od keramike, stakla ili čelika. Ako se koriste zavjese, neka budu s apstraktnim motivima. Boje zidova, zavjesa ili namještaja poželjno je da su u bež, ljubičastoj (trpezarija i kuhinja), plavoj, indigo ili akvamarin (spavaća soba), ali dobrodošla je i tirkizna.

 

vodolija

 

Rasvjeta i tehnologija

 

Pripadnici ovog vazdušnog znaka obožavaju promjene. Vodolije zato često vrijeme provede osmišljavajući svoj prostor i novitete kojima bi ga obogatile. Kao što smo naglasili, svjetlost im je veoma bitna pa će često kupovati raskošne lustere, stone ili samostojeće lampe, te druge vrste rasvjete. Vodolije ne bježe ni od moderne tehnologije, čije novotarije unose u svakodnevni život, pa tako i u životni prostor.
 
20121_lirs03a_01

Boje: sve nijanse plave, žuta

Omiljena prostorija: dnevna soba

Specifični dekori: rasvjeta, neobični ukrasi