Kako drvo dominira savremenim stanom

Uređenje stana od 96 m2 zbog izdašne površine ne bi trebalo da bude komplikovano, ali ako je raspored linearan stvari i nisu toliko jednostavne.

Kod takvog rasporeda otvorenost prostora često je mana, te se umjesto fluidnog enterijera dobija prostor koji odaje utisak prostora koji više nalikuje hodniku…

Upravo iz ovog razloga, arhitekti Estúdio BRA koji su uređivali ovaj stan opredijelile su se za stvaranje za nekomplikovan manir prilikom uređenja nove kuhinje, trpezarije i dnevnog poravka postavljenih linearno. Različite boje korištene su u svim prostorijama kako bi ograničile njihove zone bez postavljanja fizičkih barijera.

 

Dnevna soba je uglavnom obložena sa bijelim drvenim medijskim zidom, koji se takođe vješto prilagođava kako bi mogao osigurati prilagodljive elemente dekora.

Sa druge strane, paleta boja je održavana jednostavnom i neutralnom, dok kuhinja dolazi sa zdravom dozom plavih tonova, pomiješanih zajedno sa prirodnim notama drveta.

Trpezarijski prostor posjeduje daleko minimalnije vizuelno prisustvo, sa bijelim pozadinama i modernim sivim visećim komadima rasvjete.

Svaka prostorija unutar ovog stana teče neometano čitavim enterijerom, dok drvene oplate i betonski finiši pružaju savršene teksturne kontraste.

Drvene površine multifunkcionalnog namještaja dizajnirane su od strane arhitekata kako bi obilježile interakciju između dnevnog boravka i trpezarije.

Svi komadi modularnog namještaja posjeduju podršku za elektronske uređaje, ladice, barove i komforne sofe. Tokom noći, ove drvene komponente oživljavaju i namještaj postaje veliki element rasvjete.