Kako dom začiniti prugama

Optička varka, iluzija i prugice definitivno su pojmovi koji spadaju u isti kontekst. Pruge mogu vizualno povećati ili smanjiti prostor. Veoma su dobre za korištenje u prostorijama kojima je potrebno unijeti više energije. Vertikalnim prugama se možete poigrati ako želite prostor koji izgleda više  dok će horizontalne pruge  prostor napraviti vizualno širim.

Prugice se mogu vezati za mornarski stil, vintage kao i moderan, savremen dizajn. Odličan su izbor za kreiranje živih, prostranih, zanimljivih i kreativnih interijera.

Nekoliko prijedloga koji vam mogu poslužiti

  • u hodniku koristite pruge na zidu, tepihu, svakako će izgledati duži i viši
  • -malene spavaće sobe i kupatila će takođe djelovati prostranije, a na zidove postavite tapete prugastih uzoraka ili precizno aplicirajte farbu u obliku prugica – ali obavezno horizontalne
  •  za još zanimljivije enterijere koristiti pruge različitih debljina
  • za jaku energiju u prostoru te iste pruge mogu biti svaka u svojoj boji – dakle neka vlada šarenilo

Ali isto tako, kao i s ostalim uzorcima treba pripaziti, jer zbog nepravilnog ili pretjeranog korištenja može nastati vizuelni nered.

Ukoliko vam je omiljena boja već na zidovima pruge koristite na zavjesama, tepisima, ukrasnim jastučićima, dekorativnim predmetima, vratima, posteljini.

Varijanta prugica u jarkim bojama vrlo će lijepo izgledati u kuhinjama, ali na jednom zidu. Koristite namještaj modernih, jednostavnih linija, kao i namještaj svijetlih boja. Takođe, pruge možete dobiti od drvenih panela postavljenih vertikalno ili horizontalno po želji i veličini prostora.

Puno je zanimljivih kombinacija koje možete osmisliti za vaš enterijer, pa krenite “prugati”!


3D-design-green-stripes-TV-wall

Room-Painting-Stripes-Decorating-Ideas-Bedroom-Elegant-Rustic-Decoration-Ideas-Using-Solid-Platform-Bed-Frame-Black-Metal-Legs-Grey-Stripe-Wall-Paint-Interactive-Design-

Room-Painting-Stripes-Decorating-Ideas-Living-Room-Excellent-Contemporary-Wall-Decorating-Striped-White-Black-Decor-Wooden-Coffee-Table-Combined-Beige-Sofas-Window-Interior-Design-Idea-Terrific-

traditional-kids

Izvor- domistil.hr