10 neobičnih kuća širom svijeta

avion kuca

Dok većina ljudi živi u prilično normalnim životnim prostorima, postoje neke kuće koje svojim dizajnom i strukturom izazivaju oduševljenje.

Ovo su naši favoriti:

1. Nautilus

Smještena u Meksiku, ova nevjerojatna kuća u obliku školjke dolazi u kompletu sa prekrasnim mozaik zidom koji osvjetljava unutrašnjost duginim bojama.

kuca skoljka

skoljka kuca

2. Balon kuća

Prvobitno u vlasništvu modnog dizajnera Pierrea Cardina, ova kuća u Francuskoj ima tri bazena, amfiteatar sa 500 sjedišta i prekrasan pogled na Mediteran.

balon kuca

3. Skejtbord kuća

Ne čudi da je vlasništvu bivšeg svjetskog skejt prvaka, na svakoj površini unutar i izvan ove kuće može se skejtati… čak i na namještaju!

skejt kuca skejtbord kuca

4. Kuća u bivšoj crkvi

Smještena u Holandiji, ova kuća je nastala iz katoličke crkve izgrađene 1870. godine i sada je prekrasan dom.

crkva kuca

5. Kremenko kuća

Dizajnirana da izgleda baš poput kuće u animiranoj seriji Porodica Kremenko, ova kuća  ima jednu spavaću sobu i dva kupatila, a u njoj apsolutno sve izgleda kao da je od kamena.

kremenko kuca

flinstones kuca

6. Staklena kuća

U ovoj kući u Japanu, i unutrašnji i vanjski zidovi su u potpunosti izrađeni od stakla. Jedina soba u cijeloj kući sa neprovidnim zidom je kupatilo!

staklena kuca

7. Kuća u avionu

Joanne Ussery nekada je imala mobilnu kućicu pokraj jezera. Međutim, kada je izgorjela, kupila je ovaj napušteni Boeing 727 i od njega napravila dom!

avion kuca

kuca avion

8. Cipela kuća

Kuća koja je atrakcija u Pennsylvaniji promijenila je vlasnike nekoliko puta, ali trenutno je otvorena za  vođene ture.

kuca cipela

9. Čajnik kuća

Iako više nije u upotrebi, slatka kuća u obliku čajnika izgrađena 1922. godine i danas se nalazi na jednoj benzinskoj stanici u Washingtonu.

kuca cajnik

cajnik kuca

10. Kuća misterija

Ova poznata kuća u Winchesteru prepuna je raznih čudnih stvari, od vrata koja ne vode nigdje do stepenica koje vode ravno u plafon. Kuća je otvorena za javnost.

kuca misterija

stepenice

 

brightside.me