Kako do savršenog ljetnog ugođaja na malom balkonu

Internet je preplavljen fotografijama malih ali bajkovito uređenih balkona i terasa koje ljeto u gradu čine znatno podnošljivijim.

Ukoliko ste i vi vlasnik jednog takvog prostora, i želite lijep i ugodan ambijent uređen u beomskom stilu, evo nekoliko savjeta kako da ga postignete.

Tekstili, prije svega

Dakle, prvo i osnovno, bez obzira na veličinu balkona potrebni su tekstilni elementi. Jastučići za stolice ili klupice, staza ili mali tepih za pod, pa čak i improvizovani baldahin stvoriće ugodan i udoban ugođaj.

Ako želite ambijent beomskog stila koristite odvažne motive i šarene obrasce.

Svijeće i rasvjeta

Lampice (poslužiće čak i novogodišnje), solarne cvjetiljke, lampe, svijeće… što više rasvjetnih tijela za što romantičniju atmosferu.

Biljke i cvijeće

Ako želite provoditi vrijeme na malom balkonu nećete imati mjesta za mnoštvo saksija, ali poneka je obavezna. Takođe, savjetujemo upotrebu visećih saksija ili onih koje možete zakačiti na ogradu balkona.

Bambusova trksa za veću privatnost

Bolje i ugodnije ćete se osjećati ako imate više privatnosti. Paneli ili role bambusove trske mogu stvoriti ogradu i biti korišteni kako bi privatan prostor ostao privatan.