Kako dekoristi dom u 2022. godini u zavisnosti od horoskopskog znaka?

OVAN: ISPREPLETANI PROSTORI 

Linija između odvojenih prostorija je bila malo manje jasna kako smo se kretali tokom cijele godine, a trend će se vjerovatno nastaviti i tokom 2022 godine. Kao Ovan, uživate u selidbi sa lokacije na lokaciju bez mnogo smetnji – želite da budete u mogućnosti da obavite stvari što je brže i lakše moguće. Sve dok prostor nije pretrpan, nemate problema sa otvorenijom idejom koncepta. Zato slobodno prigrlite prostore koji se prepliću i ne pate od dobre definisanosti, i naravno – ne zaboravite da unutar istih imate i poneki komad namještaja (ili aparata) u crvenoj boji.

 

 

BIK: LUKSUZNI TEKSTIL

Kada su Bikovi u pitanju, udobnost je u suštini njihovo srednje ime. Raslojavanje različitih tekstura i stilova može pomoći da se oživi svaki prostor i pruža ozbiljnu udobnost nakon dugog i stresnog dana. Bez obzira da li koristite meke teksture da dodate blještavilo boje ili jednostavno da dodate dubinu neutralnijem, mirnijem okruženju, važno vam je da vaš prostor ne izgleda uspavano i dosadno. Bikovi u suštini vole zemljane i prirodne nijanse pa ih slobodno iskoristite na što interesantniji način.

 

Ivan Stoyka

 

BLIZANCI: MULTIFUNKCIONALNI PROSTORI

Ovo nije iznenađenje, Blizanci, s obzirom na to da vi nemate problema sa preuzimanjem više zadataka odjednom. Vjerovatno već uživate u teretani koju ste instalirali u svojoj spavaćoj sobi, ili pak kućnoj kancelariji koja dijeli prostor sa vašom trpezarijom, dok je vaša dnevna soba vjerovatno postala mnogo više od prostora za izležavanje i uživanje u omiljenim serijama i filmovima. Iako možete promjeniti stvari, vjerovatno nećete napustiti trend višenamenskih prostorija koji se prenosi i u 2022. – posebno ukoliko već živite u nekom manjem stanu ili kući.

 

RAK: “URADI SAM” AKCENTI

Trend „uradi sam“ u kućnom dekoru ne ide nikuda sljedeće godine. Zato Rakovi imaju punu slobodu da pokažu svu svoju kreativnost! Pravljenje personalizovanih akcenta za kućni dekor ne samo da je postalo glavna tema mnogih koji pokušavaju da ubiju vrijeme, već i za one koji zaista shvataju koliko elegantnih predmeta mogu sami da kreiraju bez ugrožavanja stila ili budžeta. A ako neki horoskopski znak zna kako da iskoristi sve te prednosti onda je to svakako Rak. Njegova ljubav prema ličnim detaljima i sentimentalnim vrednostima savršeno se uklapa u ovaj trend.

 

 

LAV: NAMJEŠTAJ INSPIRISAN SREDINOM PROŠLOG VIJEKA

Ne, ne želimo da kažemo da su Lavovi nostalgičari koji žude za nekim davnim, prošlim vremenima. Moderni stil iz sredine prošlog vijeka je omiljeni dodatak mnogim savremenim domovima i nema toliko veze sa sentimentalnim a ni tradicionalnim načinom razmišljanja. Neki stručnjaci predviđaju porast trendova kao što je zakrivljeni namještaj koji daje izjavu – a ko će bolje dati izjavu od Lavova? Nemate problema da se malo suprotstavite kako biste predstavili svoj dom, a zamjena namještaja sa oštrim, čvrstim linijama za nešto malo mekše i glamuroznije je idealan način za tako nešto.

SPECTRUM VIS

 

 DJEVICA: NAGLASAK NA ZELENILU

Uključivanje više biljnog svijeta u naše domove je stalna tema za 2022. godinu. Dašak svježeg vazduha i osećaj unošenja prirode u dom navodi nas da sakupljamo više vrsta biljaka koje služe kao svježa doza zelenila i životne energije u našem prostoru. S obzirom da je Devica horoskopski znak koji je poznat po brižnosti (a takođe obraća preveliku pažnju na detalje) uvođenje mnoštva biljnog svijeta ima smisla. Ne samo da će Djevica na ovaj način sebi i svojim ukućanima obezbjediti puno čistog vazduha, nego će se potruditi da njena kolekcija biljaka izgleda savršeno.

 

 

VAGA: POIGRAVANJE ZELENOM BOJOM

Zelena boja je zaista ostavila svoj trag u svijetu dekoracije u posljednje vrijeme, i lako je videti zašto. Bilo da se radi o unošenju biljaka u životni prostor, ili pokušaju da se putem zemljanih tonova osjetimo bliže prirodi, razne nijanse zelene su se prosto uselile u domove širom svijeta a posebno kod svih onih koji su rođeni u znaku Vage. Neki stručnjaci čak predviđaju uparivanje zelenih i ružičastih nijansi, koje bi Vagama savršeno odgovarale – ličnost, šarm i kombinacija topline i osećaja utemeljenosti biće vam preko potrebni za prelazak u 2022.godinu.

 

 

ŠKORPIJA: EFEKTNO OSVJETLJENJE

Čini se da povećanje osvjetljenja izaziva interesovanje mnogih dok prelazimo u sljedeću godinu. Osvjetljenje koje funkcioniše kao nešto umjetničko i funkcionalno je odlično za sve Škorpione. Ovaj znak više voli da u svom domu ima osvjetljenje koje se lako može prilagoditi njegovom raspoloženju pa se zato savjetuje da sve Škorpije razmotre nekoliko manjih opcija osvjetljenja, i to ne samo u enterijeru već i u dvorištu. Ovo bi mogao biti optimalan potez za dodavanje akcentnih dijelova koji daju izjavu bez narušavanja utočišta koje ste kreirali.

 

 

STRELAC: JAPANDI STIL

Mješavina skandinavskih i japanskih tema biće inspiracija mnogima u 2022. Održivi, minimalistički japandi stil podsjeća na osjećaj jednostavnosti sa umjetničkim elementima koji savršeno odgovaraju baš znaku Strelca. Iako možda niste u mogućnosti da budete van kuće onoliko koliko biste želeli, to ne znači da za sebe i svoje svakodnevne potrebe ne možete formirati baš jedan takav avanturistički prostor koji neće zahtjevati mnogo vremena a ni dekorativnih elemenata.

 

decoist

 

JARAC: NEUTRALNE ŠEME BOJA

Dok su neutralni tonovi uvijek klasika, želja za stabilnošću i mirnim okruženjem će i dalje igrati veliku ulogu u izboru našeg kućnog dekora za sljedeću godinu. Neutralne palete pružaju umirujuću osnovu koja može da funkcioniše u različitim stilovima – a kako je baš Jarac onaj horoskopski znak koji cijeni nešto pouzdano i elegantno, nije iznenađenje što će upravo oni u potpunosti prihvatiti zemljane, prirodne nijanse u svom prostoru.

 

 

VODOLIJA: ODRŽIVI MATERIJALI

Naše oči su se kolektivno kretale ka održivijim materijalima u posljednjih nekoliko godina – i to sa dobrim razlogom. Otkriće prenamjene predmeta ili odabir korišćenih, stilizovanih opcija umjesto da se izdvajaju gomile novca za nešto novo postalo je mnogo češći koncept u našem svakodnevnom životu, posebno kada je u pitanju kontrola budžeta i pokušaj planiranja budućnosti. Vodolije su često povezane sa ekološki prihvatljivim i održivim metodama, s obzirom da je riječ o horoskopskom znaku koji zaista ima želju da svijet bude bolje i kvalitetnije mjesto za život. Zato će u 2022. godini upravo Vodolije najviše ceniti prirodne materijale poput nameštaja izrađenog od trske, drveta ili ratana.

 

 

RIBE: VINTIDŽ U PUNOM SJAJU

Kao i njihove komšije Vodolije, i Ribe će vjerovatno težiti ponovnom korišćenju starijih predmeta u svom kućnom dekoru — što nije iznenađenje jer se vintage stilovi vraćaju 2022. Ribe su znak koji je poznat po nostalgičnosti, i vole da prihvataju umjetničke, sentimentalne predmete iz prošlosti, te da pronalaze neke nove načine za njihovo korišćenje. Zato je prijedlog za sve Ribe da se u ovoj novoj godini pozabave traganjem za nekim štedljivijim opcijama (poput buvljaka sa starinskim predmetima) ali i antikvarnicama gdje mogu pronaći sve one vintidž elemente koje toliko priželjkuju da vide u svom domu.