Japandi Design Style označava udobnost i funkcionalnost

Japandi dizajn spaja jednostavnost japanskog dizajna interijera i toplinu poznatog Scandi stila.Oba stila uređenja dijele mnoge zajedničke osobine, koje se ujedinjuju kako bi stvorili novi stil idealan za ljubitelje minimalizma. Japandi stil postiže savršenu ravnotežu koristeći elemenate kao što su prirodne teksture, niska sjedala, inteligentna rješenja za odlaganje i neutralne boje. Rezultat je ugodan i privlačan prostor koji naglašava funkcionalnost, ali ne ugrožava estetiku.

 

 

Osnovne karakteristike Japandi dizajna

 

Paleta boja

Japandi dizajn se odlikuje u postizanju harmonije između nijansi uz kombinovanje dobro poznatih japanskih i skandinavskih šema boja. Dizajneri preporučuju da uvedete razne teksture kako biste začinili stvari. Na primjer, pletene korpe pružaju dodatni prostor za skladištenje, donoseći vizualni dodir i prepoznatljivu teksturu. Autentični stil uključuje širok raspon prigušenih neutralnih tonova kao što su prljavo bijela, bež, krem ​​i toplo smeđe da biste unijeli osjećaj dimenzije.

Određena mješavina prirodnih tekstura

Skandinavski stil cijeni implementaciju različitih prirodnih tekstura s ciljem unošenja udobnosti i vizualnog dodira u neutralne prostore. Japandi kombinuje plavo drvo sa elementima bambusa, što je prepoznatljiva karakteristika japanskog stila enterijera. S druge strane, japanski stil implementira wabi-sabi koncept. Ovaj jedinstveni pristup pronalazi ljepotu u grubim i nedovršenim prirodnim teksturama, naglašavajući organski osjećaj koji unose u prostor.

Zelenilo

Japandi nosi prirodnu tendenciju iz oba stila, tako da je ukrašavanje sobnim biljkama obavezno. Lisnate i raskošne biljke unijeti će dodir prirode u prostor i ubrizgati dozu svježine. Čudovišta, biljke zmija i smokve sa lišćem gusle su odlične opcije za upečatljivu izjavu koja nadopunjuje ovaj stil interijera.

Elegantne opcije skladištenja

Uz minimalizam i funkcionalnost kao osnovne principe, nered može biti problem koji uništava estetiku. Stoga Japandi stil traži diskretne opcije skladištenja koje se uklapaju s okolinom. Nabavite elegantne i minimalističke kutije i korpe za odlaganje kako biste sakrili nered i održavali svoj dom uredno organiziranim.