Kad moda diktira stil uređenja

San svakog ko uređuje dom je da ima neograničen budžet koji će iskoristiti za opremanje prostora po ličnom senzibilitetu. Za dizajnerku enterijera uređenje ovog stana bilo je poligon za igru u kojoj je imala potpunu kreativnu slobodu za biranje i spajanje najfinijih komada namještaja i pratećeg asesoara. S obzirom na to da je vlasnica stana poslovna djevojka u dvadesetim godinama, dizajnerka je odlučila da ga uredi tako da odslikava njenu ljubav prema modi i modernom stilu.

Kombinujući klasični i savremeni stil, dizajnerka je birala namještaj koji dizajnom ne odskače od uobičajenog, ali nadograđujući ga različitim bojama i materijalima, kako bi stvorila utočište koje bi svaki ljubitelj mode rado nazvao domom.

333E0708

Bijeli medijapan visokog sjaja, staklo i mekani tapacirung su tri elementa koja se međusobno prepliću i uspješno spajaju.

tumblr_nr6lrqeJyr1ql5uppo1_1280

Sjedeći mobilijar, poput sofe, kreveta, stolica i fotelja, se odlikuje oblim linijama i mekanim tapacirungom, pozivajući na ušuškanost i odmor. Sistemi za odlaganje, odnosno ormari, komode, police, su od sjajnog, bijelog medijapana, dok su stolovi od stakla.

333E5219edit

Kao zasebna cjelina se izdvaja jednostavna, moderna crna kuhinja vizuelno povezana s ostalim elementima bijelom radnom površinom i staklenim kuhinjskim pločicama.

333E5294

Spavaća soba je istinska oaza mira i opuštanja. Obavijena u kombinaciju pastelno plave i bijele, vlasnici pruža savršeno utočište za odmor.

333E0488

Dizajnerka je glamurozni štih uvela dodajući zlatne akcente kroz detalje na namještaju, poput ivica na policama, nogara na stolu, ručkica na ladicama, ali i zlatnim naljepnicama na zidu spavaće sobe.

333E0548B

Da stan ne bi izgledao poput postavke u showroomu, dizajnerka i vlasnica su mu završni izgled dale detaljima koji odslikavaju stil vlasnice, modne knjige, ukrasi sa putovanja, cvjetni aranžmani u svakoj prostoriji i kao centralni ukras neobična ešarpa uokvirena na zidu dnevne sobe govore nam da se radi o osobi besprijekornog stila.

333E0694333E0867B

333E0717