Kupatilo kao oaza za opuštanje

Savremeni život prepun je napora i svakodnevnog stresa, mnogobrojnih obaveza koje nam rijetko dozvoljavaju da se opustimo i prepustimo uživanju. Da biste svoje kupatilo učinili oazom za relaksaciju, potrebna Vam je nova oprema za kupatilo i nekoliko dekoraterskih trikova, kako biste sebi priuštili užitak kao u spa-centru.

Nisu Vam potrebna velika ulaganja kako bi Vaše kupatilo zablistalo novim sjajem – dovoljno je samo da oprema za kupatilo bude estetski privlačna i funkcionalna, kako biste svakodnevno kupanje u kadi ili tuširanje učinili nezaboravnim iskustvom.

Uređenje enterijera

Za početak, bilo bi dobro da, ukoliko ste u prilici, nabavite nov ili renovirate stari kupatilski namještaj. Oprema za kupatilo podrazumijeva i ovakve elemente enterijera u savremenom dobu, jer će Vam sve sitnice biti pri ruci. Ukoliko Vam prostor dozvoljava, najbolje bi bilo da lavabo bude uklopljen u ormarić sa daskom, poput radne površine, sa strane. Na taj način, oprema za kupatilo će se prilagoditi Vašim potrebama, te ćete moći da odložite sva sredstva za higijenu u komodu i fioke, dok na radnu površinu možete postaviti svijeće i CD plejer. Oprema za kupatilo gotovo svih proizvođača nudi i mogućnost ugradnje zidnih polica, te peškiri u koje ste postavili sušenu lavandu u kesicama – biljku odličnu za opuštanje – sada mogu krasiti zidove ove prostorije.

Ogledalo i osvjetljenje

Oprema za kupatilo nezamisliva je bez ogledala, pa tako možete postaviti veće ogledalo iznad radne površine, za kojom možete sjediti dok obavljate aktivnosti u sklopu svakodnevne njege. Kupatilu je, možda i najviše od svih prostorija u stanu ili kući, potrebno i dobro osvjetljenje. Stoga bi nova oprema za kupatilo trebalo da uključuje svjetlo čiji se intenzitet može podešavati prema potrebama i raspoloženju: najbolje neonke oko ogledala, koje mogu stvoriti prigušenu, opuštajuću atmosferu, ili pak odlično osvjetljenje onda kada je isto neophodno za uljepšavanje.

Manji detalji opreme za kupatilo

I manji elementi trebalo bi da prate ove veće i zahtjevnije za postavljanje. Od ove prostorije stvorićete oazu mira ukoliko Vaša oprema za kupatilo bude ujedno funkcionalna i estetski prilagođena Vašem ukusu.

Za opuštanje, birajte bež ili pastelno – plave tonove „sitnica“ poput dozera za sapun i kupku, ili čaše za pastu i četkice za zube. Izabrana oprema za kupatilo trebalo bi da bude stilski ujednačena, u jednom setu, te nemojte kupovati rasparne elemente.

Držači za peškire neka budu od hromiranih materijala, široko postavljeni, kako biste mogli da preko njih prebacite peškir u koji ćete se uviti poslije opuštajuće kupke ili tuša. Ukoliko imate kadu, možete se postarati da Vaša nova oprema za kupatilo sadrži i popriječnu policu koju je moguće pomjerati, kako biste na nju postavili sve ono što Vam može biti potrebno tokom relaksirajućeg kupanja: čašu vina, svijeće i mirišljave sapune.

Ni oni sa tuš – kabinom ne moraju biti uskraćeni, dovoljno je samo dobro iskoristiti prostor, te u opremu za kupatilo uvrstiti usku metalnu ugaonu policu, na koju mogu stati sva sredstva za higijenu. Poslije opuštajuće kupke ili tuširanja, uz laganu muziku, uživajte u nanošenju mlijeka za tijelo i maski za lice, koje možete prepakovati u kutije istog dizajna.

Izvor – pressrs.ba