Jedinstveni hotel koji svoje goste vozi na odmor

Putovanje kamperima u Americi je sasvim uobičajena pojava, a mnoga od tih specijalnih vozila zaista su odlična za duži boravak na putu. Dvojica avanturista su, međutim, umjesto običnog kampera od Mercedesovog kamiona Actros napravili pravi hotel na točkovima kojim putuju širom svijeta.

Vozilo nazvano “Truck Surf Hotel” djelo je Danijela Karneira i Eduarda Ribeira, koji su inspiraciju pronašli u svojim iskustvima, na osnovu kojih su osmislili koncept hotela.

Karneiro je vodič i fotograf, a Ribeiro instruktor surfa. Njih dvojica već godinama zajedno putuju kamperom, istražujući Evropu i Afriku, kao i različite kulture i mjesta za surfovanje.

Takođe, cilj im je da sa drugim ljudima podijele ljepote putovanja, različitih prirodnih parkova i planina, popularnih mjesta za surf… a da za sve to vrijeme žive u luksuznom hotelu na točkovima.

U ponudi njihovog “Truck Surf Hotela” su avanture u četiri surf paketa u Portugalu, od juna do oktobra, kao i u Maroku, od januara do aprila.

Iako je program unaprijed određen, oni koji se odluče za ovo putovanje mogu napraviti određene izmjene.

Hidraulični sistem kamiona omogućava proširivanje zidova i plafona, pa dvospratni “Truck Surf Hotel” nudi udoban smještaj.

Hotel ima pet klimatizovanih soba, a četiri imaju individualne dvospratne krevete. Jedna soba je privatna i namijenjena je parovima.

Karneiro i Ribeiro preporučuju ljudima da putuju sa partnerima, kako bi se bolje upoznali kroz nezaboravne avanture.

Jednonedjeljni paket, putovanje do Maroka, košta 499 eura po osobi, dok osnovna cijena putovanja po Portugalu iznosi 614 eura po osobi.

(klix,b92)