Nijanse energije i dobrih vibracija

Da li ste znali da je koralni nakit često skuplji od zlatnog? Samo to je dovoljno da postanemo svjesni činjenice koliko su cijenjeni korali. I zaista, posebni su po mnogo čemu, a naročito po boji.

Iako korali postoje u različitim bojama, kada kažemo koralna boja, posebno u kontekstu uređenja enterijera i mode, tu mislimo na boju crvenog korala. Zapravo, to je kombinacija narandžaste, crvene i roze. Što se tiče make-up trendova, 2015. je godina koralne dekorativne šminke, a što se tiče trendova uređenja, ova boja nikad ne izlazi iz mode.

Koralna boja u uređenju je injekcija topline, energije i dobrih vibracija u prostoru. U zavisnosti od nijanse, može biti intenzivna, za stvaranje energičnog efekta, ili pak pastelna, za nježne i ženstvene prostore.

Koralna je savršena boja za uređenje u morskom stilu, ali i za naglašavanje pojedinih elemenata, nezavisno o kojem stilu uređenja se radi. Posebno su popularne koralne boje za farbanje, kako zidova, tako i namještaja, poput drvenih stolica, komoda, ormara, polica… posebno u mat nijansi. Takođe, divno izgleda na dekorativnim tkaninama poput zavjesa i ukrasnih jastučića.

Koralna u color-block shemi

Koralnu sa snažnim podtonom narandžaste za upečatljiv i smjeli prostor možete kombinovati s kontrastnom plavom. Ključ uspješne kombinacije je pažljivo doziranje, odnosno da ne dođe do zasićenja. Malo jaču koralnu treba kombinovati s jarkoplavom, a nježniju koralnu s pastelnoplavom. Ako koralna ima snažniji podton crvene ili roze, onda je kombinujte sa plavo-zelenom. Na primjer, koralna vaza, slika ili neki drugi ukras će se istaći ispred plavog zida.

Cool-Coral-Nursery-Decor-trend-bed-skirt-bedside-table-brass-chandelier-Mural-silver-lamp-Stone-fireplace-triptych-white-linens-wood-floor-Santa-Barbara-Mediterranean-Remodel-i

Savršena s neutralnim nijansama

Najsigurniji način korištenja koralne boje je u kombinaciji s neutralnim bojama kao što su bež i siva. Ovo se posebno odnosi na uvijek dobar duo koralne i bež, gdje se koralna ističe savršeno. Bež zidovi su sjajna pozadina za koralne komade namještaja i zavjese, a bež dvosjed i trosjed za jastučiće i prekrivače u boji korala.

grey-and-coral-home-decor-ideas-32-554x831

Siva i koralna se takođe divno dopunjavaju. Kombinacija je suptilna i smirujuća, savršena za moderni prostor koji odiše prefinjenim stilom i toplinom. S obzirom na veliki izbor elemenata za uređenje i dekoraciju, u ovu kombinaciju možete “obući” kupatilo, spavaću sobu, dnevnu sobu, pa i kancelariju. Sivu koristite kao baznu boju, a koralnu za naglašavanje pojedinih zona u prostoriji, ukrasa ili fenomenalnih komada namještaja.

U monohromatskoj shemi

Ako želite da koralna bude dominantna boja u enterijeru, koristite je u monohromatskoj shemi boja. Ona vam dozvoljava da slažete različite nijanse koralne koje mogu ići do bogatih smeđih nijansi, boje breskve i lososa. Kombinujte ih sa bijelom, neutralnim bež i sivom, ali i detaljima u zelenoj, plavoj ili ljubičastoj boji.

grey-and-coral-home-decor-ideas-5

grey-and-coral-home-decor-ideas-2