Impresivni projekat planinske kuće svestranog iranskog arhitekte

Reza Mohtashami je arhitekta koji živi i radi u iranskom gradu Mašhadu. Kako sam ističe, djeluje kao freelance arhitekta, pa je sasvim logično da projekte predstavlja na društvenim mrežama, prvenstveno na Instagramu gdje smo ga i mi zapazili.

Mohtashami podjednako pažnje pridaje arhitekturi kao i dizajnu enterijera. Tako na njegovom Instagram profilu možete vidjeti niz budućih projekata, ali i onih koje je već uspješno realizovao.

Da su svi podjednako upečatljivi, posebni, atraktivni i drugačiji, malo je reći, ali ovaj svestrani arhitekta i dizajner očigledno ima puno toga za reći, odnosno pokazati.

Koncept projekta moderne planinske kuće smještene iznad ponora podijelili su na svojim profilima i mnogi cijenjeni arhitektonski brendovi i kolektivi. Iako je u pitanju zasad tek vizualizacija ideje, zaista izgleda spektakularno.

Na njegovom profilu možete vidjeti niz javnih prostora, ali i onih privatnih po cijelom svijetu, a čije je i enterijere uredio. U nastavku donosimo samo dio njegovom ambicioznog i impresivnog rada.

 

View this post on Instagram

 

Mountaineering Accommodation Software:3dmax_vray_ps Model of evermotion hope you like it #mohtashami_reza #vray #evermotion #exteriordesign #visualarchitects #architecture #designarchitecture #3dmax #artist #autodesk#renderbox#cgartistlab#residential#architecturelovers #amazingarchitecture#allofrenders#allofarchitecture #renderlovers #amazingarchitecture #accommodation #mountain #archdaily #dezeen #beautifuldestinations#designboom #accommodation #mountain @architecture_hunter @allofrenders @allofarchitecture @designboom @arqsketch @renderlovers @autodesk @houses @onlyforluxury @render.vis_realestate @renderbox.magazine @archdaily @instarender @d.signers @architecturedose @archdigest @next_top_architects @boss_homes @architect_need @artsytecture @restless.arch @archilovers @architectureoskar @render_contest @modern.architect @architecturenow @architectureinteriors @outside_project @interiorselfie @_archidesignhome_

A post shared by reza mohtashami (@mohtashami_reza) on