Pobijedite vječni nered: Pomoću ovih pet odličnih savjeta vaš će hodnik uvijek biti uredan

Održati red u hodniku i ulaznom prostoru doma vrlo često je puno lakše reći nego učiniti. Ako vam se čini da se vrtite u krug, neprestano slažući stvari i zapinjući za nered, ovih pet ključnih savjeta točno je ono što vam treba.

Bilo da se radi o obući neuredno ostavljenoj na podu, ključevima nemarno ostavljenima na ormariću, jakni, kaputu i kabanici koji vise jedno preko drugog s vješalice, činjenica je da je hodnik poprilično izazovno održati urednim.

No upravo bi se urednosti ulaznog prostora trebalo posebno posvetiti jer upravo hodnik stvara važan prvi dojam vašeg doma. Srećom, uz pomoć nekoliko trikova on će uvijek biti uredan, i to uz minimum uloženog truda. Vrijedi pokušati, zar ne?

Odredite prioritete

U hodniku držite samo sezonske jakne i kapute, one koje svakodnevno koristite. Jakne za posebne prilike, kaputi koje ponekad odjenete te kabanice koje nosite isključivo kad kiši pospremite u ormar i spriječite gomilanje odjeće na vješalicama. Dolaskom proljeća pozdravite se sa zimskim kaputima, pospremite ih u ormar, a na njihovo mjesto stavite lagane međusezonske jakne i balonere. Sezonsku odjeću preporučljivo je uredno posložiti u kutije te pospremiti ili u ormar ili, ako imate mjesta, u podrum. Dobar trik je označiti kutije naljepnicama na koje ćete napisati što se točno nalazi unutra. Naime organizacija je pola posla.

Ormari i skladišni prostor zatvorenih fronti

U hodniku je definitivno najbolji izbor sustav zatvorenih ormarića koji olakšava to da svaki predmet ima točno određeno mjesto. Na taj cipele će biti složene s cipelama, šeširi i ostali modni dodaci u drugom dijelu, a torbice pregledno posložene na svom mjestu.

Iskorištavanje praznih zidova

Ako je ulazni prostor manjih dimenzija, radije birajte viseće kukice nego glomazne garderobne ormare. Na taj način ćete najbolje iskoristiti prostor koji vam je na raspolaganju.

Prostirka ili otirač za cipele

U kutu hodnika dobro je staviti prostirku ili plastični otirač za cipele. Na taj način moći ćete odložiti obuću koja nije u ormaru, a smanjit ćete nered i nečistoću na podu.

Uložite u košarice

Košare su odličan način sortiranja i smanjenja nereda. Praktične su ne samo za odrasle, već i za djecu. Uložite u košare za hodnik te neka svaki ukućanin u svoju košaru stavi svoje stvari, poput torbi, kapa i šalova ili marama.

(tportal.hr)