Jedinstven primjer brige o radnicima: Sve spremno za sadnju u “Beminim” plastenicima

Radnici Tvornice obuće “Bema”, koju dvije decenije sa velikim uspjehom vodi tehnički direktor Marinko Umičević, i ove godine će uz obroke u restoranu tvornice jesti domaće povrće iz sopstvenog uzgoja, čime ova tvornica po ko zna koji put do sada pokazuje koliko misli na svoje radnike i na njihovo zdravlje.

Naime, poznato je da se u krugu fabrike nalaze dva plastenika u kojima “Bema” već godinama uzgaja svoju hranu, a upravo je završena kompletna izmjena zemlje za sadnju paprika, paradajza i krastavaca.

“Svake godine se možemo pohvaliti odličnim prinosom, a ove godine smo uložili dodatan trud da se na našoj trpezi u radničkom restoranu nađe domaće i neprskano povrće. Ovo je jedan od primjera da vodimo računa o radnicima i svakodnevno se trudimo da im osigurano kvalitetnu i zdravu ishranu”, rekao je Umičević koji je nadaleko poznat kao ugledan i uspješan privrednik, kome je radnik uvijek na prvom mjestu, i koji kao rijetko ko brine i bori se za svakog svog radnog kolegu. On je pozvao sve druge da slijede ovaj “Bemin” primjer i da iskoriste zemljište ukoliko ga imaju, te da proizvedu zdravu hranu za svoje zaposlene i pokažu svoju društvenu odgovornost i na taj način.

“Uz malo volje i rada svi mogu proizvesti dovoljno hrane za svoje potrebe”, poručio je Umičević, koji gotovo svakodnevno pokazuje izuzetno visok nivo društvene odgovornosti, a riječ je o velikom humanisti, na kojeg bi se mnogi trebali ugledati.

N.Sp.