Impozantni enterijer jedinstvene biblioteke

Starfield biblioteka u južnokorejskom Seoulu smještena je u sklopu velikog trgovačkog centra. Ako ste pomislili -neadekvatno mjesto za biblioteku, niste jedini.

Međutim, ako uzememo u obzir da živimo u digitalnom dobu, te da je južnokorejsko društvo informatički napredno, privlačenje ljudi u biblioteke je sastavni dio funkcionisanje istih. Takođe, u tu svrhu velika pažnja se posvećuje i uređenju enterijera biblioteka.

Ova dvospratnica podsjeća na biblioteke iz knjiga o Harryu Potteru, a otvorena je za javnost i posjetitelji se mogu zaustaviti i odmariti u pauzi kupovine i razgledanja.

Otvorena tek 2017. godine, ovo je biblioteka koja pokušava svoje posjetitelje odmaknuti od užurbanosti svakodnevnog života i ekrana koji nas zasljepljuju, stoga je ovo jedinstveni projekt koji svojim posjetiteljima nudi znanje, odmor i ambijent kakav se rijetko gdje može pronaći.

Iako je njena veličina impozantna, atmosfera je prijatna i zrači dobrodošlicom. Osim toga, sve knjige su besplatne i mogu se posuditi na koliko god vremena je potrebno.