Ideje za kreativno skladištenje bicikla u vašem domu

Hobi biciklizma ne samo da je dobar za vaše zdravlje, već i poboljšava raspoloženje što pozitivno utiče na vaš život. Za bicikliste posedovanje više od jednog bicikla može biti uobičajena stvar, međutim, pohranjivanje bicikala može biti izazov samo po sebi, posebno ako ga želite pohraniti kod kuće. Za one koji imaju garažu ili veliku kuću, to možda i nije problem, ali drugačije je za bicikle sa malim kućama koji često imaju poteškoća sa skladištenjem.

Razlog je što osim bicikala zauzima dosta prostora ako nemate garažu, a hobi sakupljanja bicikala, naravno, ne zahtijeva malo prostora. Uz malo kreativnosti, ispostavilo se da postoji mnogo načina koji se mogu učiniti kao rješenje za odlaganje bicikala. Počevši od zidnih polica do ispod stepenica, možete iskoristiti različite kutove sobe kod kuće. Evo nekoliko savjeta za spremanje vašeg bicikla kako bi izgledao privlačnije.

 

1. Objesite svoj bicikl kao umjetničko djelo

Osim što je praktičan, oblik bicikla je i vrlo lijep kao umjetničko djelo. Koristite kuku koja vam može omogućiti da je pričvrstite na zid prostorije. Međutim, imajte na umu da bicikl mora biti lako dostupan i da mu se dive svi koji ga vide.

 

2. Postavljanje na visoki plafon

Ako vaša soba ima oblik visokog plafona, najbolja ideja je da je postavite na vrh. Osim što izbjegavate nered, vješanje vašeg bicikla o plafon neće zauzimati puno prostora. Koristite čvrste kuke, užad i nosače kako biste spriječili pad bicikla.

 

 

3. Skladište za bicikle skriveno iza vrata

Za neke ljude koji vole minimalistički dizajn, izlaganje bicikla može biti problem samo po sebi. Rješenje, možete sakriti bicikl iza vrata. Ne mora biti velika površina, ali pobrinite se da bude dovoljna za odlaganje bicikla i nekih drugih stvari. Koristite drvena klizna vrata kako biste izgledali ljepše.