Ideje: Mini noćni stolići za male spavaće sobe

Jedno od pravila za uređenja spavaće sobe jeste minimalno korištenje namještaja i dekora. Spavaća soba ne smije biti pretrpana i zagušena, jer se u takvom prostoru sigurno nećete adekvatno odmoriti i opustiti.

Ipak, u većini novoizgrađenih stanova, čak i sa osnovnom opremom, kroz spavaću sobu jedva da se možete kretati jer je to prostorija na kojoj se “štede” kvadrati.

mala spavaca soba nocni

Vrlo često nema dovoljno prostora ni za noćne ormariće, što je zaista šteta jer noćni ormarić, ma koliko da je mali, vrijedan je komad namještaja koji nam omogućava da neke neophodne sitnice imamo na dohvat ruke i da budemo organizovaniji.

Ako vas muči kako izabrati i postaviti noćni ormarić u maloj spavaćoj sobi mi predlažemo jednu od ove tri opcije.

1. Montirajte ga na zid

Noćni ormarić ne mora biti ladičar koji stoji na podu. Ako nemate dovoljno prostora, dovoljna je i jedna ladica ili polica koju ćete pričvrstiti na zid. Možete je napraviti po mjeri ili kupiti policu koju je predviđena baš za ovu namjenu.

mini nocni ormaric

 

nocni ormaric polica

2. Idite vertikalno

Ako imate sobu u kojoj gotovo čitavu širinu zauzima krevet, noćni ormarić podignite ka plafonu u vidu vertikalnih polica. To neće biti noćni ormarić u pravom smislu, ali ćete dobiti više mjesta za odlaganje.

nocni ormaric nomtiran na zid

3. Zamijenite ga nekim mini komadom namještaja

Ako ne smijete ili ne želite montirati namještaj na zid, onda ćete morati improvizovati kako biste našli rješenje za noćni ormarić. Nađite neki mini komad namještaja (stolica, sto, merdevine…) koji će vam služiti u ovu namjenu.

stolica nocni ormaric

U nastavku pogledajte još ideja za mini noćne ormariće za male spavaće sobe.

natkasla

idejno rjesenje nocni ormaric

improvizovani nocni ormaric

male police

mali nocni ormaric

merdevine nocni ormaric

nocni ormaric za mali prostor

polica kao nocni ormaric

zidne police za nocne ormarice

vertikalni nocni ormaric